Skriv in din sökning här

Information från fibergruppen december 2018!

Det är helt otroligt vad ett år går fort! Nästan lika otroligt är att vi har fått ett preliminärt besked om när vi får bredband från Njudung Energi, nåja får och får, det ska komma 2025 eller 2026. Kostnaden är beräknad till 25.000: - per anslutning.  Det finns några förbehåll och det är att 75% av alla hushåll och företag inom området måste ansluta sig och man kopplar inte in abonnenter där anslutningskostnaden för Njudung Energi överstiger 125.000:- . Du kan läsa mer om detta på www.njudung.se under ”Nyhetsarkiv” och 181109.

För dem som inte kan vänta till 2025 eller 2026 finns det goda möjligheter att få relativt snabbt mobilt bredband. Tala med något företag som sysslar med bredbandsinstallationer (Radio/TV, data) så kan de säkert tipsa om vilken leverantör (Telia, TV2, Tre etc.) som är lämpligast där just du bor, vilken utrustning som krävs, vad det kostar och vilken hastighet du kan uppnå.

Vad gör vi i fibergruppen nu? Ja, vi går inte helt i ide, utan kommer att bevaka vår plats i fiberkön och naturligtvis hålla koll på förändrade bidrag och annat som kan påverka utbyggnaden av fiber.

Vi  fibergruppen FHN (Fiber Hultanäs Näshult) önskar alla i Hultanäs och Näshult med omnejd en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2019!