Skriv in din sökning här

Nepalesisk Afton

Nepalesisk Afton i Näshults Bygdegård

Söndagen den 18 november 2007 bjöd Näshults Rödakorskrets in ett tjugotal medlemmar till en nepalesisk afton i bygdegården. 
Lokalen hade förvandlats till en orientalisk miljö. Nepalesisk musik och doft av rökelse och exotiska kryddor mötte gästerna när de kom innanför dörrarna. En buffé stod uppdukad och alla lät sig väl smaka trots en och annan ganska starkt kryddad rätt. Under måltiden fanns tillfälle att nu och då kasta en blick på en videofilm tagen under Röda Korsets resa till Nepal i våras. 
Tre av resenärerna från Vetlanda, som var med då, ställde under kvällen upp som "kökspersonal" och bidrog så, på flera sätt med sina erfarenheter från resan. 
Tack vare sponsring från privatpersoner, Näshults Lanthandel och ICA Maxi kunde hela behållningen av kvällen oavkortat gå till det samarbetsprojekt med Nepals Rödakors som Näshult är engagerat i. 
De insamlade medlen går till fattiga byar där man för pengarna bland annat drar fram rent vatten, bygger disk/tvättplatser, toaletter och rökfria spisar. 
Målet för Näshults Rödakorskrets är att i omgångar (om cirka 20 personer), bjuda in samtliga kretsmedlemmar i Näshult för att alla ska ha möjlighet att uppleva arbetet i Nepal lite mer påtagligt. 
Den här gången tycktes alla gäster tycka att det var väl värt de 250 kronorna per person som kvällen kostade ? att äta gott, umgås och ha roligt, samtidigt som man gör något viktigt för andra, kan bara vara lyckat!