Skriv in din sökning här

Stödmedel för fiberutbyggnad till Karlstorp och Hultanäs-Näshult

logo-sm

Stödmedel för fiberutbyggnad till Karlstorp och Hultanäs-Näshult

10 november, 2021

Efter semestern i år sökte Njudung Energi stödmedel för utbyggnad av fiber på landsbygden. Nu står det klart att 11 miljoner kronor delas ut till två av våra ansökta utbyggnadsprojekt, nämligen Karlstorp och Hultanäs-Näshult. Utbyggnadsprojekten kommer att pågå mellan 2022-2024.

– Det är jätteroligt och en positiv nyhet att vi får vara med och dela på den nationella potten. Äntligen kommer den externa finansieringen som vi så väl behöver säger Timo Tinderbeck, affärsområdeschef Bredband.

Post- och telestyrelsen (PTS) har under 2021 i uppdrag att fördela totalt 1,6 miljarder i bredbandsstöd för att främja bredbandsutbyggnaden i Sverige och nu är det alltså klart vilka som blir tilldelade stöden. Vissa av utbyggnadsprojekten delfinansieras av EU.

– Stödpengarna innebär att vi nu har möjlighet att påbörja arbetet av stomnäten i dessa områden, som är det första steget i utbyggnaden, berättar Timo.

Arbetet med stomnätet lägger grunden till och är en förutsättning för att samtliga fastigheter ska ha möjlighet att ansluta sig till Stadsnätet till en anslutningskostnad på 25 000 kronor.
I Karlstorp och Hultanäs-Näshult är det sammanlagt cirka 330 hushåll, företag och fritidshus som kommer att få möjlighet till att koppla in sig på fibernätet.