Skriv in din sökning här

Missionshuset

Näshults Missionsförsamling

Församlingen, som vill växa, består av fyra medlemmar idag. Vi är anslutna till SAM som är förkortning av Svenska Alliansmissionen. I samarbete med Hultanäs- och Nyes missionsförsamlingar firas Gudstjänster ca. en gång i kvartalet. Vi samarbetar också med Nye Näshult och Stenberga församling.
 

Tänkvärt!

Vår tid formar oss att fokusera på oss själva och vårt eget. Vi uppmanas att ständigt ta hand om oss själva, ha egen tid och framför allt se till att våra önskningar och behov blir tillfredsställda.
Vi isolerar oss framför datorn och kommunicera genom sms och mejl. Andra människor problem och eller behov är något vi helst inte vill bli inblandade i. Allt skall helst vara lätt och problem fritt. En sådan livsstil  är helt olik den livsstil Jesus hade.
När vi möter Jesus, drabbas av hans kärlek och blir fyllda med den helige Ande blir våra liv förvandlade. Något oförklarligt händer och vi blir nya på insidan. Bibeln kallar det att bli en ny skapelse . Plötsligt kan vi börja älska andra på ett nytt sätt. Det är Guds kärlek i oss som ger oss den möjligheten.

"Ty Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande, som han har gett oss" Rom.5:5

Genom gemenskap med Jesus får man mycket kärlek. Jesus vill alltid förvandla och upprätta oss, aldrig förnedra eller skada oss.
Jesus säger att vi skall vara som han och möta andra på samma sätt.
" Ty sådan han (Jesus) är och så vi i den här världen."Vi älskar därför att han först har älskat oss."(1 Joh.4:17,19) 
Vi lever i en värld som behöver få se Guds kärlek manifesterad genom människor som du och jag. Ditt liv är så dyrbart. Gud vill använda dig att vara ett redskap för hans kärlek.

Gud välsigne dig!

Tankarna är hämtade ur tidningen "Inblick" tidningen som är kopplade till kanal/radio 10. De arbetar för att nå människor med det kristna budskapet på ett mångfaldigt sätt.
En bra tidning som är värd att läsas. En tidsskrift som riktar sig till alla åldrar med lättlästa artiklar ur människors liv.


http://inblick.se
Länk till tidningen Inblick

Skribent: Helene Holmström Koch


Om du har frågor/ funderingar över livsfrågor så kontakta oss gärna vi finns till hands för dig.
Kontaktpersoner i församlingen är:
Otto och Helen Koch 0383-810 28
Elisabeth Karlsson 0383-830 62
Bosse Gustavsson 0383-811 25