Skriv in din sökning här

Ulla Sigfridsson

Ulla Sigfridsson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag är född i Växjö och uppvuxen i Vetlanda. Jag har bott i Höghult sedan 1994. Vi bodde dessförinnan i Göteborg, Stockholm, Sjunnen och under ett antal år i Vetlanda.
 
2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Vi bor på min man Lasses föräldragård i Höghult och när vi övertog den kändes det naturligt att flytta hit. Jag hade mina funderingar eftersom jag inte själv är uppvuxen på landet men jag trivs utmärkt.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Det är lugnt och skönt. Naturen runt Höghult och Näshult är väldigt vacker. Sommaren på landet är härlig så det överväger det ibland besvärliga vinterväglaget.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag har arbetat inom Posten/Svensk Kassaservice som kassör, kassachef, postmästare och assistent i Göteborg, Vetlanda och Jönköping.Den 1 jan 2009 stängdes alla Svensk Kassaservices kontor i Sverige och då fick jag avtalspension.

5. Vad gör du på fritiden?
Mycket promenader i skogen med min man för att kolla om träden växer. Vi har tre barnbarn i Vetlanda och Stockholm som jag gärna hjälper till att passa när det behövs. Sedan försöker jag att motionera nu när jag har tid och dessutom älskar jag att läsa böcker vilket jag nu hinner med. Vi har även stuga på Öland som jag nu kan åka till lite oftare än tidigare.

6. Är du engagerad i några föreningar? 
Jag har varit med i styrelsen för Röda Korset i Näshult under ett antal år men har nu lämnat det. Jag är sekreterare i Stiftelsen kyrkan i Näshult.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Hoppas att de unga kan bo kvar och förvalta den vackra bygden.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättra? 
Hoppas att man arbetar på i samma anda som tidigare eftersom Näshult är en väldigt framåt socken.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag tycker att hemsidan är jättebra. Tydlig och lätt att hitta.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?