Skriv in din sökning här

Tommy Löfgren

Tommy Löfgren

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Jag kom till Hultanäs 2011 då vi av en slump köpte huset vi nu bor i.
Vi kommer ursprungligen från Stockholm, men vi har haft ett sommarboende i byn Ryd mellan Virserum och Järnforsen under 30år.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Vi såg att huset vi nu bor i, låg ute på Hemnets hemsida och tyckte att det såg bra ut och skulle passa mig att ha som renoveringsobjekt (på fritiden) för att därefter bosätta oss där när vi blir pensionärer, vilket vi nu har gjort.

Byn kändes som en lugn och trevlig plats att bo på. Bra blandning av lantlig miljö med inslag av rörelse av trafik och människor.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Säger som de flesta, lugnet och landskapet/miljön. Hyfsat nära till det mesta när det gäller service (Åseda, Vetlanda och Växjö). Dessutom fina grannar.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Numer är jag pensionär. I mitt ”tidigare liv” arbetade jag med Inköp och Försäljning inom låsbranschen. De senaste sex åren har jag kört turistbuss i Stockholm för skoj skull. Har också drivit flera countryfestivaler i Stockholm.

5. Vad gör du på fritiden?

Framför allt är jag hobbymusiker. Spelat mycket som trubadur och har också haft eget band.

Jag är även engagerad i broderskapsrörelsen Odd Fellow.

Är också med och spelar tillsammans med en kör i Stockholm.

Tycker också om att jobba på och renovera huset.

6. Är du engagerad i några föreningar?

Är idag (2022) med i styrelsen för Hultanäs SofK.

Eftersom jag brinner för musikgenren Countrymusik så är jag också med i styrelsen för Smålands Country Club i Vimmerby.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Jag hoppas att socknen kan expandera genom att Hultanäs och Näshult kunde jobba ihop med olika evenemang som skulle kunna gynna socknen på flera sätt. Kanske kunde vi tillsammans locka till en större inflyttning eller i vart fall utveckla och skapa förutsättningar så att människor stannar kvar i bygden.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Se tidigare fråga (7). Sen tror jag man måste sätta sig ner och gemensamt ta fram idéer och förslag på utveckling av socknen.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Själva hemsidan som helhet har jag inga större synpunkter på. Ser trevlig ut. Dock ska vi i Hultanäs förbättra innehållet för just ”vår” del. Behövs mer aktuell information om vad som händer i bygden Hultanäs. Men även ytterligare lite historik kring bygden.

Vi håller just nu på (aug. 2022) att se över vad som skall göras.

Sen tror jag att det vore bra om Hultanäs fick en egen rubrik på hemsidan, istället för att som nu ”bara” finnas under rubriken ”Föreningar”.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?