Skriv in din sökning här

Sonny Schön

Sonny Schön

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Vi köpte gården i Fåglakulla 1985 och renoverade de ganska nergångna byggnaderna de första fem åren. Vi bodde och verkade i Jönköpingstrakten på den tiden så Fåglakulla blev vårt flitigt utnyttjade fritidsboende fram till 2001 då vi flyttade hit permanent.

Jag är född och uppväxt i Kvillsfors, studerade i Linköping och har bott på flera ställen i södra Sverige.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?
Ja, vi hittade ju Fåglakulla. Vi hade nog tänkt, när vi sökte ett boende på landet, att vi skulle hitta något närmare Jönköping där jag jobbade, men vi föll för denna vackra plats. Och så när det blev möjligt, med tanke på arbete och annat, flyttade vi hit.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Jag tycker vi bor på en sådan vacker plats. Det är ett privilegium att få ha skogen och naturen inpå knuten. Och jag har kommit att känna gemenskap med många andra sockenbor. Det är en fin miljö att leva i.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag är utbildad civilingenjör och mitt arbetsliv har huvudsakligen ägnats åt internationell marknadsföring och företagsledning.

Nu är jag ju pensionär men lägger mycket tid på arbete i skogen.

5. Vad gör du på fritiden?
När jag var aktiv i arbetslivet stod fritiden för den fysiska aktiviteten som är viktig för mig. Under en period var vi ”båtfolk” med en 10 meters fritidsbåt, i trä förstås.

Sedan köpte vi Fåglakulla och då blev det husen och skogen som blev fritiden. Nu är det inte någon större skillnad på arbete och fritid, det är skogen och gården som gäller. Förutom när vi ger oss ut på resor förstås vilket vi försöker göra med jämna mellanrum. Själv tycker jag om att vandra, gärna i höga bergstrakter.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Ja, jag är kassör i Hembygdsföreningen och så är jag engagerad i skogsägarföreningen Södra Skogsägarna.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag vill att Näshults socken ska ta vara på sin karaktär som genuin landsbygd men samtidigt bejaka utvecklingen och göra det enkelt för unga människor och familjer att bo här. Bredband, vägar och samhällsgemenskap är viktiga inslag här.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Det finns mycket engagemang i socknen. Vi måste dock inse att det kommer att kräva en insats för att behålla vitaliteten i en bygd som vår. Det är en uppgift som jag önskar att fler ville deltaga i.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Jag uppskattar presentationerna och almanackan och tycker nog att hemsidan är helt ok. Naturligtvis är den beroende av att den uppdateras och hålls aktuell vad gäller föreningar etc.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?