Skriv in din sökning här

Sonny Bergholm

Sonny Bergholm

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag har bott här sedan våren 1999. Innan dess bodde jag i Vetlanda, men är uppvuxen i Myresjö

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?
Svärfars lilla hus som han hyrde ut blev ledigt, då jag länge velat bo på landet i en röd stuga, passade jag på att flytta. Nu har vi dock tagit över sambons föräldragård i Ekagård och bor där.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Naturen, friheten, att komma ifrån stan och jobbet och få andas. Trivs bra med att vara hemma på gården och greja med veterantraktorer, skogen mm. Det finns alltid något att göra på en gård, både på gott o ont.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag jobbar på Skagert Byggmaskiner AB, där jag är underhållsreparatör. Innan dess drev jag egen firma (Bergholms bilelektriska AB). Har även jobbat på MP-bolagen. Är i grunden utbildad svetsare.

5. Vad gör du på fritiden?
Fritiden är gården o allt vad det innebär där. Tycker om att köra en runda med min amerikanare. Har även en liten västgötaspets som det är väldigt trevligt att umgås med.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Ja, jag är medlem i Näshults Motorveteraner, en förening som brinner för gamla maskiner. Jag är även med i Uppvidinge Härads Hästavelsförening.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Det är bra som det är.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Nä, men jag tycker att det är roligt att det finns så mycket folk i bygden som kämpar för och engagerar sig för en levande landsbygd. Tex Vintermarknaden som satt Näshult på kartan, krävs mycket engagemang för att rodda något sådant. Även Motorveteranerna med mycket ideellt arbete är duktiga tycker jag. Finns fler eldsjälar men kommer inte på alla just nu. Ni alla gör ett bra jobb!

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Tycker den är bra!

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?