Skriv in din sökning här

Sara Johansson

Sara Johansson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
1964 föddes jag i Åseda/Växjö. Jag, min syster Pia, mamma och pappa bodde i Åseda. Mamma, Pia och jag flyttade senare till Ekenässjön där jag är uppvuxen. Från 1980 tills för tre år sedan har jag bott på Öster i Jönköping.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Mamma och pappa byggde en sommarstuga i Lilla Hillhult 1965. Den har senare ägts av min farmor och farfar och farfars bror Erik Mellström. När han gick bort köpte jag stugan eftersom ingen av mina syskon var intresserade av att behålla den!

3. Vad är det bästa med att bo här?
För mig är det ett enkelt val. Jag älskar att det är tyst, lugnt och framför allt en underbar natur. Att slippa leta parkeringsplats, dela tvättstuga och bo lite enskilt.

 

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Just nu arbetar jag i Näshults butik & Restaurang. Jag har jobbat 12 år på försäkringskassan (så trist) Annars har jag jobbat i restaurangbranschen i många år. Festvåningsansvarig på Stora hotellet i Jönköping, Restaurangchef på Företagscatering i Jönköping, Innesäljare på Servera/Martin restauranggrossist. Dom sista 10 åren som Funktionschef och ledarmöte i ledningsgruppen för IKEA Jönköping. Så intressant och roligt jobb.

5. Vad gör du på fritiden?
Jag älskar att inreda, odla, laga mat, sticka och läsa böcker. Har kanske inte riktigt så mycket tid över för de just nu som jag önskar.

 

6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag är inte engagerad i någon förening men jag är förtroendevald till kyrkofullmäktig och sitter som ordförande i församlingsrådet. Mycket roligt och spännande arbete med otroligt engagerade och intressanta människor.

 

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag älskar ju utveckling av alla dess slag?..Jag skulle bli så glad om någon entreprenad ville öppna något vid sidan av vår butik eller i närheten. Jag tror att många fler skulle komma om vi blev fler och om man gör det riktigt bra så spelar det inte så stor roll var du är??

 

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Jag tror alltid att allt kan förbättras och utvecklas. Jag har just nu inga konkreta förslag på hur det skulle gå till men jag tror att det alltid måste stå högst upp på agendan för alla socknar. 
Vi lever i en tid där förändringar i samhället måste tangera landsbygden och vi har inte råd att inte vara del i den ständiga utvecklingen.
Högst på min önskelista är just nu kollektivtrafiken på helger och kvällar. Att vi även på helger kan få dagstidningarna levererade till Näshult. 
Och att vi har råd att fortfarande stödhandla i våra snart utdöende butiker på landet.

 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag saknar en gemensam kalender för alla saker som händer. Det skulle bli så mycket enklare att planera in saker i Butiken, kyrkan mm om man visste alla andras agenda?.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?