Skriv in din sökning här

Sandra Lundquist

Sandra Lundquist

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag flyttade till Hillhult med min sambo Petter i juni 2020 från Göteborg. Jag är uppväxt utanför Nye och förutom Göteborg har jag bott på Visingsö, Irland och Island.


2. Varför valde du att flytta hit/bo här?
Vi skaffade huset som fritidsboende från början, men vi trivdes så himla bra och var trötta på att bo i stan. Så efter en tids "veckopendlande" flyttade vi permanent och ångrar det inte en sekund.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Den idylliska naturen och att bygden är så levande. Ser fram emot att lära känna mer människor och bli en del av gemenskapen. Är tacksam över att vi blivit så varmt mottagna här i byn!

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag har tidigare arbetat med fotografering, musik, vård och administration. Nu har jag sadlat om och läser Skogskandidatprogrammet på Linnéuniversitetet. I framtiden hoppas jag kunna jobba med skoglig förvaltning och/eller värdering av skogsfastigheter.

5. Vad gör du på fritiden?
Är i skogen, spelar irländsk musik, lagar asiatisk mat och odlar grönsaker.
Just nu planeras vårens odling och att anlägga nya odlingsbäddar. Vi planerar också att bygga ett stall framöver och jag ser fram emot att skaffa häst igen.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Inte i dagsläget, men jag har tidigare varit engagerad i Göteborgs förening för Irländsk folkmusik. Hoppas kunna vara till nytta i någon förening i framtiden.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Att det ska fortsätta i samma spår som nu, så att det förblir en attraktiv plats att bo på och flytta till.  Ser fram emot många lyckliga år här!

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Inte ännu! 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Den är jättefin och det är roligt att den hålls uppdaterad och aktuell. Perfekt för oss som nyinflyttade att kunna hitta information om bygden samlat på ett ställe. 

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?