Skriv in din sökning här

Roger Milton

Roger Milton

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag flyttade till Näshult sommaren 1987 från Åseda där jag är född och uppvuxen, men har rötterna på pappas sida från Näshult.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Jag hade träffat Kicki (Anette "Kicki" Milton) något år tidigare genom jobbet i Åseda, det var mer hon som fick mig att flytta hit än själva Näshult som jag hade dålig koll på just då (hade extremt svårt att skilja på Hultanäs och Näshult??). Jag flyttade in i Sockenstugan där Kicki redan hade en lägenhet. 
Planen var nog att mellanlanda i Näshult för att flytta vidare till Göteborg för oss båda men så blev det aldrig, istället blev det husbygge och barn så Näshult fick det bli - och det är jag nöjd med idag..

3. Vad är det bästa med att bo här?
En fantastisk liten by med härlig miljö, trevliga människor och ett perfekt ställe att låta barnen få växa upp på. Förr saknade jag möjligheten till att smidigt och enkelt kunna gå ut och äta och bara umgås när man så önskade, nu är inte detta något problem längre då vi har Sara och Mats i byn - tack för det.. 

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag jobbar på Eniro och reser mycket i tjänsten, har mina arbetsplatser i Växjö, Kalmar och Stockholm.

5. Vad gör du på fritiden?
Mitt stora intresse är fotboll, är engagerad i Näshults IF och har varit det sedan hösten 1987 när jag fick frågan från Bengt Winbladh om jag kunde tänka mig ta hand om flicklaget som han precis startat upp - sedan har det bara rullat på..
Barnen (Jesper och Josefin) har flyttat hemifrån, försöker ställa upp och hjälpa till så mycket som möjligt där/när de behöver hjälp - tycker om det praktiska såsom trädgården, snickeri och målning.

6. Är du engagerad i några föreningar? 
Ja, i Näshults IF som lagledare och ledamot i Styrelsen.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Att vi fortsatt kan ha en bra service i byn/socknen som vi har idag, bra/bättre kommunikation till Vetlanda. Att föreningsengagemanget som är starkt i socknen idag fortsätter vara starkt och att de yngre känner likadant och fyller på och tar över. 

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättra? 
Det skulle i så fall vara kommunikationen till Vetlanda, framför allt på helgerna. Kvälls-, eller nattbuss på fredag eller lördag till och ifrån Vetlanda hade varit trevligt.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Tycker att hemsidan är utmärkt, så ingenting saknas där..

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?