Skriv in din sökning här

Rasmus Karlsson

Rasmus Karlsson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Jag är född här. Mina första år bodde vi i Smedstorp sedan flyttade vi till Lövhult där jag bodde tills jag var 18 år. Efter det blev det några år runt om i Småland men nu har vi äntligen flyttat hem igen.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Jag har provat att bo på lite olika ställen men det är här på landet jag trivs bäst. Här har jag nära till familj och mina vänner.

3. Vad är det bästa med att bo här? 
Jag älskar naturen som finns här runt Näshult. Det brutna landskapet med mycket lövträd och alla sjöar gör det till en fantastisk plats att bo på!

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jag fick mitt drömjobb redan när jag var 20 år och jobbar som heltidsbrandman i Växjö.

5. Vad gör du på fritiden?
 Det senaste året har helt gått till husrenovering av vårt hus i Hillhult. Men annars är jag en friluftsmänniska som älskar att vara ute i skog och mark så det blir ofta jakt, fiske eller svampplockning. Gärna med familj och vänner. En del träning blir det också.

6. Är du engagerad i några föreningar?

Nej

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Jag hoppas verkligen att den levande lansbyggd som vi har här i Näshult ska få leva vidare. Jag undrar om den inte är lite unik? Jag tror att affären har en central roll i dessa små samhällen och det ska bli kul att se vad de nya ägarna hittar på. Något annat som bidrar till den levande byn tycker jag är föreningarna som ordnar massor med aktiviteter där vi träffas och umgås över åldersgränserna. Jag hoppas också att marken runt byn fortsätter brukas så det hålls öppet och att husen förblir bebodda och inte står och förfaller.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Kanske någon form av boende för de äldre så man slipper flytta från Näshult när man blir gammal?

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan? 
Den är ju alldeles fantastisk! Stor eloge till er som gör den.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?