Skriv in din sökning här

Otto Koch

Otto Koch

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag kom till Sverige med min familj i augusti 2000. Innan dess bodde jag i de Österrikiska alperna i Kärnten.

2. Varför valde du att flytta hit?
Jag och Helene bodde 8 år i Kärnten men åkte regelbundet på semester till Sverige. 1999 hade vi planer på att bygga ett hus i Kärnten men efter att vi under en semester i Sverige stannade fyra dagar i Udden med Emelie (5 år) och Linnéa (3 år) upptäckte vi hur fint det var här. Det var i augusti 1999 över en kopp kaffe vi vi kände att vi skulle våga flytta till Sverige. Vi kände att det var rätt väg, och fick stöd från släkt och vänner. Vi är glada för detta beslut och vi har inte ångrat oss sedan dess.

3. Vad är det bästa med att bo här?
I Österrike bodde jag 1200 meter över havet i en bergssluttning med 35 graders lutning. Att cykla eller spela fotboll var inte möjligt. Det är vackert men besvärligt att bo i Alperna. Här i Näshult är det trivsamt med skog, natur, fauna och flora. Och det är plant...

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag har gått en lärlingsutbildning och har arbetat som fin- och byggsnickare sedan jag var 15 år.

5. Vad gör du på fritiden?
Jag har inte så mycket just nu, men annars gäller det väl mest familjen och gården. Jag tar gärna en sväng i skidbacken eller på isen. På sommaren njuter vi av Serarpasjön och jag lär mina barn att surfa.

6. Är du engagerad i några föreningar?
För mig är det ganska ovanligt med så många föreningar på ett ställe som Näshult. Jag håller mig lite mer tillbaka. Man är mycket ifrån sin familj med alla dessa möten, men jag har lärt mig att detta är ett sätt sätt att umgås i Sverige.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Näshult med alla sina fina boende är ett väldigt fint ställe och jag hoppas vi kan utveckla Näshult till en by där unga och gamla trivs tillsammans, och att vi kan utveckla turismen, och att lanthandeln blir kvar. Jag hoppas att folk bosätter sig här och att sommargäster blir permanentboende.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Kanske att grannsamverkan kan bli bättre. Ofta är det långt mellan grannarna och alla lär inte känna varandra. Jag hoppas att jag lär känna mina grannar under åren. Jag skulle inte vilja uppleva att min granne råkade ut för något, och ingen skulle märka det på flera veckor.
Detta kanske inte är rätt svar på denna fråga, men just grannsamverkan var det första jag kom att tänka på.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Den är fin och får beröm av mig! Mycket har förbättrats och släkten i Österrike tittar in på sidan ibland och de tycker att det händer mycket i en så liten by. Jag tycker att man kunde byta bild på förstasidan lite oftare.

10. Vem tycker du skall presenteras nästa gång?