Skriv in din sökning här

Östen Nilsson

Östen Nilsson

1. Hur länge har du bott i bygden? (Var bodde du innan?)
1953 kom jag hit, då var jag ett och ett halvt år gammal. Innan bodde jag i Norrhult, Nottebäck församling. Jag bodde också i Vetlanda.

2. Varför valde du att flytta/bo här?
1977 köpte jag morföräldrarnas Selmas och Eriks gård. 1979 till 82 renoverade jag och några kompisar husen och sedan flyttade jag tillbaka till Svartarp. Jag växte ju upp här och jag trivdes bäst här. Här fanns jakt och fiske och trädgårdsland och blommor och bin med.

3. Vad är det bästa här?
Det är naturen. Jag vet var blåsipporna i backarna står ? Man träffar folk ute i byarna. Min mormor var mycket social, vi hade alltid folk hemma och det är ju roligt.
Man är som en stor familj här.

4. Vad gör du på fritiden?
Jag spelar lite tennis ibland, lite fotboll, bordtennis är jag rätt bra på och boule kan jag försöka, lite bowling och pilkastning, lite ishockey med, lite badminton också.

5. Är du aktiv i några föreningar?
Inte nu längre. Jag var kassör i Hultanäs SoFK i 11 år. Jag var med i Sockenrådet i några år. Jag är med i fiskevårdsstyrelsen för Grytesjön.

6. Hur ofta är du inne på Näshults hemsida?
Inte ofta. Jag har ingen dator.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag tycker att det är jättebra att de kämpar för sin affär. Och att kyrkan och skolan finns kvar, att fotbollslaget finns och att det finns en bilverkstad.

8. Har du några idéer vad Sockenrådet kan arbeta med?
De ska jobba för att affären och skolan ska finnas kvar. De ska värna om den fina naturen här. De ska inte utarma markerna, inte lägga ut konstgödsel eller bekämpningsmedel. Jag gillar maskroser, de ska inte bekämpas, de ska leva dem med. Varför inte?

Tack, Östen! Nu får du välja ut den personen som vi kommer att presentera i april.