Skriv in din sökning här

Oscar Bjelkered

Oscar Bjelkered

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Har bott i Näshults socken i större delen av mitt liv. Började med att Mor och Far köpte Mosingetorp 1997 och flyttade dit. Där bodde jag fram till att jag började plugga på Gammelkroppa (Filipstad). Sen började jag jobba på Södra Skogsägarna i Vimmerby 2019 efter plugget och då flyttade jag till Målilla ett par år innan jag fick jobb här i Vetlanda på Södra. Då efter ett litet tag köpte jag ett hus här ute där jag bor idag.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Att jag valde att söka mig tillbaka beror nog mycket på att jag har närheten till jaktmarker. Att kunna vara och hugga och fixa lite på föräldragården när man känner för det.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Tycker det är väldigt fint härikring. Det är lite småbrutna landskap med beten och åkrar intill byarna. Sen däremellan är det mer skogsmark, ganska mycket olika sjöar och åar som bryter av det. Fin miljö skulle jag vilja säga, det är hemma för mig.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jobbar på Södra Skogsägarna i Vetlanda som skogsinspektor och har gjort det sen september 2021. Var som sagt på Södra i Vimmerby ett par år innan det.

Trivs bra på Södra där man får träffa mycket folk runt omkring i byarna och lära känna både folket och bygderna mer. Sen är det fantastiskt att man får vara med och påverka hur skogarna runtomkring oss ser ut och brukas.

5. Vad gör du på fritiden?

På fritiden är det mycket jakt som gäller. Jag har två jämthundar som jag jagar älg och vildsvin med och det är nog det som jag tycker är roligast. När hundarna gör bra jobb i skogen. Annars blir det lite fiske på sommaren. Börjat spela lite innebandy i Virserum där vi startade upp ett lag och började spela seriespel för ett och ett halvt år sedan.

6. Är du engagerad i några föreningar?

Mer än jobbet så är jag med i styrelsen i Virserums innebandy. Är med i flera föreningar men kanske inte så aktiv. Inte i Näshult åtminstone.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Svår fråga men vill nog det ska på många sätt vara sig likt. Sen måste utvecklingen få ha sin gång men framför allt att det ska vara ett öppet landskap med djur i hagarna som betar. Det börjar komma mer varg runtikring oss som är ett stort hot för det tyvärr.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Kan nog tycka att Näshults socken på många sätt kan vara en förebild för andra socknar. Är ju en väldigt aktiv socken med vintermarknad, hönsmarknad, motorveteraner etc. den listan går ju göra ganska lång och det är roligt när det händer lite. Går väl alltid förbättra något men tror Näshult är inne på en bra linje.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Tycker hemsidan är rätt bra faktiskt. Lätt att hitta på. Marknadsföring till hemsidan kanske kunde bli bättre. Ser aldrig någonting om den och har inte varit inne på den på flera år förens nu.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?