Skriv in din sökning här

 Monica Johansson

Monica Johansson

1. Hur länge har du bott i bygden? (Var bodde du innan?)
Jag är uppväxt här och har mitt föräldrahem i Kullebo kvarn där jag nu bor med min man Patrik och två barn Sandra och Martin. Min pappa, Ingvar Bengtsson, bor jag granne med. Bodde här fram till att jag började gymnasiet i Vetlanda och därefter har jag flyttat runt i Småland och bott i Jönköping och Vetlanda för att sedan flytta till Kalmar där jag och Patrik bodde i 8 år. Därefter bodde vi i Staffanstorp i Skåne under 3 år innan vi flyttade tillbaka hit till Kullebo kvarn igen sommaren 2003.

2. Varför valde du att flytta/bo här?
Vi hade pratat om hur det skulle vara att flytta tillbaka under en tid innan vi slutligen bestämde oss under år 2002. Vi kommer från denna trakten båda två och har våra föräldrar här och många vänner. Våra arbeten gav möjlighet att jobba på distans från hemmet så det gjorde vårt beslut enklare också i och med att vi inte behövde börja söka nya jobb. Sedan var vi intresserade av att börja renovera det hus som har varit min farmor och farfars hus och som funnits i familjen i alla år. Hus renovering startade vi med i januari 2003.

3. Vad är det bästa här?
Det finns en frihet här på ett helt annat sätt än om man bor i stan. Närheten till naturen och sjöarna. Det finns en gemenskap mellan grannarna i trakten i alla generationer. Grannarna vet vilka vi är och vilka mina barn är vilket ger en trygghet och vice versa. Om något händer eller om någon behöver hjälp så ställer man upp för varandra.

4. Vad gör du på fritiden?
Är med familjen och mina barn Sandra och Martin. Tycker om att resa och umgås med våra vänner. Fixar med hus och trädgård. Hästintresset är stort och vid tillfälle vara ute och rida en härlig ridtur.

5. Är du aktiv i några föreningar?
Representant i Näshults sockenråd och medlem i Näshults Damklubb.

6. Hur ofta är du inne på Näshults hemsida?
Några gånger per vecka.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Att Näshult ska vara en ?levande by? där det händer olika aktiviteter som gör att människor trivs att bo här och vill flytta hit. Att vi kan behålla service i Näshult med affär, bilverkstad, skola och dagis. Aktiva föreningar. Att det ska vara liv i husen och att gårdar inte står och förfaller utan brukas.

8. Har du några idéer vad Sockenrådet kan arbeta med?
Att marknadsföra Näshult.
Att bevara det som finns i Näshult samt vara delaktig i att de gemensamma områdena också underhålls.
Att ordna med aktiviteter som skapar gemenskap i byn.

Tack, Monica! Vem tycker du vi ska presentera nästa gång?
Det blir spännande att se vem som presenteras i juni...