Skriv in din sökning här

May-Carin Gustavsson

May-Carin Gustavsson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag är född i Näshult Nilsbo. Min pappa Nils hade tapetserarverkstad i den röda längan på tomten. Vi flyttade till Alstermo (Hohultsslätt) 1954.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?
Jag/vi ärvde Rösjönäs Västergård, min pappas föräldragård 2000. Jag har tillbringat alla helger och somrar här sen barnsben . Därför var det naturligt att flytta hit 2005. Nu är jag hemma igen.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Eftersom jag jobbat 40 år med fotvård och mött många underbara människor som blivit vänner för livet är det skönt att bo här. Bara öppna dörren och njuta av alla årstiderna. Mindre krav och tider att passa, ändå rusar tiden iväg...

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Slutade högstadiet 1965. Gick Ingelstads Lantbruksskola 6 mån. Jobbade på vårdcentralen Alstermo 2 år. 1967 gick jag fotvårdsskolan i Göteborg. Startade eget i Alstermo1968. Jobbade på 6 olika platser ålderdomshem - sjukhem och privat. Byggde hus 1970 där jag hade min fotvård.

5. Vad gör du på fritiden?
Träffar kompisar, de kommer gärna hit, tycker vi bor så naturskönt! Plockar kantareller, ser många deckare på TV, löser många korsord och går på gym. Träffar barn och barnbarn de kommer varje lov, livets efterrätt!

 6. Är du engagerad i några föreningar?
Är med i SPF Näshult och PRO i Alstermo. Roliga träffar med underhållning, god fika, mycket prat och glada skratt.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Önskar att flera familjer flyttar hit. Jag tror att många ungdomar och äldre inte orkar med stressen i våra storstäder. Att hus och gårdar är bebodda. Jord och skogsbruk måste finnas kvar för att hålla vårt landskap öppet. Det är fantastiskt att se betande boskap på vår mark.

 8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag är ingen datoranvändare. Tittar mest vad barn och barnbarn gör på plattan.

Nu ska jag gå in på Näshults hemsida. Roligt att se vad som händer omkring oss.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?