Skriv in din sökning här

Mats Nordlund

Mats Nordlund

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Vi har bott i Hillhult permanent sedan 2012. Men innan dess har vi haft sommarhus här i många år. Saras föräldrar byggde sommarhuset 1965.

 

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Vi ville verkligen bo i vårt hus i Hillhult. Vi pendlade länge mellan Jönköping och Hillhult. Vi hade en övernattningslägenhet i Jönköping och det blev mycket packa och åka. När lanthandeln blev ledig såg vi möjligheten att hitta något att försörja oss på.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Det är lugnare att bo på landet. Det är en underbar natur. Sen är alla Näshultsbor väldigt trevliga, snälla och hjälpsamma. Jag trivs verkligen här!

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Nu driver jag Näshults Butik & Restaurang tillsammans med Sara. Dom sista åren jobbade jag som kökschef på Karlssons Salonger i Jönköping. Som kock/köksmästare har jag jobbat sedan 1986 både i Stockholm och Vetlanda.

5. Vad gör du på fritiden?
Fritid? När man har restaurang och hus är det inte mycket till fritid över. Jag gillar plocka svamp. Sen hobby odlar jag en del.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Nej

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag önskar att fler vill bo permanent här. Det finns väldigt många kreativa entreprenörer här och det skulle vara roligt om det blev fler.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättra? 
Vi skulle behöva bättre kommunikation till Åseda och Vetlanda. Inte minst för våra ungdomar. På helgerna går det inte en enda buss åt något håll, det är dåligt.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Näshults hemsida är jättebra! Jag saknar inget.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?