Skriv in din sökning här

Mats Löfgren

Mats Löfgren

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Har bott i Beskvarn, fr o m 2003. Tidigare bodde Anna-Lena och jag i Växjö.

Jag är född i Lund (döpt i kryptan på domkyrkan). Flyttade till Borås och senare till Säffle. Blev utbildad till väbel på T2 i Skövde. Efter detta långa/intensiva studier i Lund.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Flyttade hit eftersom vi inte ville ha två boende med trädgård. Det visade sig att busspendlandet inte var någon större strapats för hustrun eller mig.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Vi gillar naturen och det är samma TV-program här som i stan. Vill vi åka någonstans så gör vi det.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Har arbetat med sjukvård än längre tid. En tid arbetade jag inom kriminalvården på Rosengården i Malmö. Efter socialhögskolan i Lund arbetade jag med personalfrågor inom Region Kronoberg fram till pensioneringen.

5. Vad gör du på fritiden?

Fritiden är fylld med arbete med husen och på ägorna. Vår hund tar sin tid. Under viss tid på året plockas den svamp som vi och andra behöver till nästa säsong.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag har varit aktiv i sockenrådet. För närvarande är det ganska mycket arbete inom Röda Korset. Jag är regionråd inom Röda Korset på höglandet vilket innebär att jag skall stödja kretsarna i Vetlanda, Eksjö, Nässjö och Sävsjö. Det vore trevligt om ännu fler engagerade sig inom Röda Korset som medlem eller frivillig.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Bredbandsutbyggnad är ett måste om byggde ska leva och expandera. Det är viktigt att vi utnyttjar de möjligheter som bjuds på vår byggd genom att närvara. Som exempel kan vi värna om vår kyrka genom att besöka den. Jag tycker att befolkningen här är enorma på att utveckla verksamheten här i smått och stort.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Hemsidan är bra men borde användas mer som reklampelare för det som händer här.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?