Skriv in din sökning här

Margareta Andersson

Margareta Andersson

1. Hur länge har du bott i bygden? (Var bodde du innan?)
Näshult har i drygt halva mitt liv varit hemma för mig. Jag är född utanför Eksjö på en gård som heter Kårarp. Sedan har jag bott i Lund, Malmö, Karlstad och i Näsby utanför Vetlanda. Familjen flyttade till Näshult 1978 i april.

2. Varför valde du att flytta/bo här?
Min man Karleric och jag ville bygga ett eget hus och vi fastnade för Näshult för här är fint och trevligt. Karleric är född i bygden så det gjorde sitt till. 

3. Vad är det bästa här?
Det bästa är framåtandan i bygden. Vi har ungdomsbostäder, förskola, affär, bilverkstad och samlingslokaler. Folk har vågat satsa och det hoppas jag kommer att fortsätta i framtiden också. 

4. Vad gör du på fritiden?
På fritiden läser jag mycket böcker av alla möjliga slag, facklitteratur, romaner och biografier. Jag gillar att vara ute i skogen och promenera eller gå med stavar och att vara i trädgården (fast det var besvärligt innan jag fick menisken opererad i ena knäet). Musik är ett annat intresse jag odlar.

5. Är du aktiv i några föreningar?
Ja, det är ett annat stort intresse jag har. Röda Korset, Idrottsföreningen, Centerkvinnorna, Bygdegårdsföreningen/Hembygdsföreningen och Kyrkan är några organisationer jag är medlem och lite olika aktiv i.

Det är roligt att vara med och arrangera aktiviteter men ibland är det skönt att komma till något man bara kan njuta av att andra har förberett. Röda Korsets Lucia-fest kan vara ett sådant exempel. En pub-kväll i bygdegården kan vara lika trevligt fast på ett annat sätt. När det sedan kommer andra till aktiviteter jag varit med och ordnat blir jag glad. Då känns sammanhållningen i bygden väldigt tydlig. 

6. Hur ofta är du inne på Näshults hemsida?
Lite då och då. 

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag vill att socknen ska utvecklas ännu mer. Att de som är unga idag ska känna att de får möjligheter och att vi ska kunna behålla den service vi har och utöka den. Det kräver engagemang och att vi som bor och verkar här idag tänker efter hur vi vill stötta det vi har och vara aktiva i planeringen för framtiden. Det är dagens innevånare/ägare som bestämmer hur socknen ska se ut om 10, 15, 50 år. Vill vi ha en levande bygd ska vi se till att nya generationer kan fortsätta på den utveckling vi medverkat till och också sätta sin egen prägel på bygden. Det kan kännas svårt och kräver eftertanke men annars kan utvecklingen avstanna och det tjänar ingen av oss på. 

8. Har du några idéer vad Sockenrådet kan arbeta med?
Jag tror sockenrådet kan vara en mötesplats där man kan pröva nya idéer och hitta samverkansområden mellan dem som verkar i bygden. Stötta projekt som andra vill genomföra och vara allmänt coachande.
 

9. Tack Margareta, vem ska vi presentera nästa månad?