Skriv in din sökning här

 Linda Fansson

Linda Fansson

1. Hur länge har du bott i bygden? (Var bodde du innan?)
Jag föddes 1980 i Norrköping. Bodde mina 8 första år i en förort till Stockholm, för att sedan 1988 flytta till Småland. Närmare bestämt till Kommungården i Kuttaboda. Till Hultanäs flyttade jag med mina föräldrar 1993 och bodde då här till 1996. Under de åren träffade jag min nuvarande man, just i Hultanäs! 16 år gammal flyttade jag ifrån Hultanäs och min familj för att gå på gymnasiet i Sävsjö. 1999 återvände jag till bygden. Då köpte jag och min man vårat hus i Stubbetorp.

2. Varför valde du att flytta/bo här?
Eftersom att min man är uppvuxen i Höghult och jag själv bott här i ungdomen, så kändes det helt naturligt att återvända.

3. Vad är det bästa här?
Det bästa med att bo i Hultanäs är att man har nära till skog/natur. Det finns en viss trygghet i att bo i en mindre by. Man bryr sig om varandra. Ett plus är att vi ändå har nära till våra familjer och jobb. Mina svärföräldrar bor nu mitt i Hultanäs by och en av mina svägerskor bor i Kejsarkulla. Mina egna föräldrar och bröder bor nu i Åseda där även jag och min man jobbar.

4. Vad gör du på fritiden?
Jag har 2 barn, 3 år och 5 år gamla. De tar mycket av min fritid. Ska man göra något blir det oftast med dom. Jag älskar att fiska och plockar gärna svamp, promenerar i skogen sommer som vinter. Umgås så mycket jag kan och hinner med familj och vänner.

5. Är du aktiv i några föreningar?
Sedan 4 år är jag med i Hultanäs sport och fritidsklubb. Jag tycker det är viktigt och roligt att få vara med och vara aktiv. Jag hjälper till och är utropare på bingon i Hultanäs och är en av ledarna till ?barnträffen? i Hultanäsgården. Till ?barnträffen? kommer byns barn med föräldrar för att träffas, leka, fika och umgås tillsammans. Jag är även aktiv under Hultanäsloppet då jag ansvarar för att alla banor kommer upp och snitslas rätt. Föreningsliv bidrar till många olika aktiviteter och är mycket socialt, därför tycker jag det är skoj!.

6. Hur ofta är du inne på Näshults hemsida?
Oj, oj, oj! Jag är mycket dålig på att besöka hemsidan, men det ska bli ändring på.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag tycker det är kul att det är så mycket barn i socknen. Det bådar gott för framtiden! Nu när skolan läggs ner så har vi i alla fall dagiset kvar, och affären. Det vill jag även se i framtiden.

8. Har du några idéer vad Sockenrådet kan arbeta med?
Jag är inte tyvärr så insatt i vad sockenrådet gör, men jag får väl ta reda på det och komma med förslag längre fram.

Tack, Linda! Nu får du välja ut den personen som vi kommer att presentera i april.