Skriv in din sökning här

Lena Rönngren, Hultanäs

Lena Rönngren, Hultanäs

 

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Jag flyttade ner till Småland 1994 och hamnade i Häljakulla en bit utanför Hultanäs i Uppvidinge kommun. Fick  en impuls att köpa Bomans hus vilket jag gjorde 2002 och flyttade in 2003 och hamnade då i Vetlanda kommun Näshults socken.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Att jag/vi hamnade i Näshults socken var för husköpet.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Att bo på landet har jag gjort sedan jag var 15 år och trivs med naturen in på knuten.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag arbetar som undersköterska på ett äldreboende i Uppvidinge kommun och har nyligen börjat som stödperson. Trivs verkligen med mitt arbete, att få stötta människor i sin vardag.

5. Vad gör du på fritiden?
På min fritid har jag mina föräldrar att titta till då jag fått dom att flytta ner till Hultanäs. Renoveringar på husen tar en hel del tid. Har 2 egna barn och även extra barn och extra barnbarn. Vår sommar höst håller jag på med mina odlingar och är mkt ute i skogen när det är bär och svamp säsong. Min äldsta dotter har bott i Moskva och i Kiev så lite resor blir det ibland. Senast var vi till Bryssel och har även hunnit med Rom nu i vår. Till hösten blir det eventuellt en resa till Kazakstan då hon ska dit och göra sin praktik. 

6. Är du engagerad i några föreningar?
Är med i Hultanäs sport och fritidsklubb. Vi fixar med sopplunch och bingo 4ggr på våren och 4ggr på hösten. Julbordet i december håller jag i och då blir det en hel del planering vem som ska göra vad och så ser jag till att alla varor blir inköpta . Nu är det Natur och kultur utflykten 20/5 som står närmast på schemat, då ska vi servera raggmunk och fläsk till hungriga besökande och sen är det många som kommer och säljer sina hantverk

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag hoppas att även vi i Hultanäs ska få återvinningsstation då det blir en hel del åkande med våra sopor.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Se svar fråga 7

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Vad det gäller Näshults hemsida måste jag erkänna att jag har varit dålig på att kolla så jag har inga synpunkter just nu.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?