Skriv in din sökning här

Lena Danielsson

Lena Danielsson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag är född och uppvuxen i Åseda. Efter gymnasiet var jag ett år i England som au-pair. Därefter bodde och jobbade jag i Växjö ett par år innan jag flyttade till Linköping för att utbilda mig till lärare. Tillbaka till Åseda några år tills jag i slutet på 1980-talet flyttade till Haddarps Södergård i Näshult. 1997 flyttade familjen till min make Pers föräldragård, Haddarps Västergård, och där bor jag nu.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Min fästman och nuvarande make kunde inte tänka sig att flytta härifrån. Jag tyckte Näshult var en vacker och lummig by och hade ingenting alls emot att bo här. Efter många års väntan dök det till slut upp en ledig bostad som vi kunde få hyra och jag flyttade hit.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Lugnet och närheten till naturen med både barr- och lövskog. Det öppna landskapet med en rik flora, betesmark och odlingar. Trevliga, hjälpsamma grannar och bybor.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag har arbetat som lärare i 30 år, de senaste 25 i Vetlanda kommun. I våras bestämde jag mig, efter att de senaste åren inte mått så bra, för att sluta. Nu försöker jag tränga undan oron för att bli långtidsarbetslös och få ekonomiska svårigheter i en av alla mina minnesluckor. I stället tänker jag att jag nu har chansen att göra något annat i livet och ser med tillförsikt och nyfikenhet framåt så får vi se var jag hamnar . . . . .

5. Vad gör du på fritiden?
Jag uppskattar jättemycket att ha lite fritid som jag kan välja att göra något med! Läsning är ett stort intresse. Vår stora trädgård med blommor, frukt och grönsaker tillbringar jag gärna många, långa stunder i. För att hålla mig frisk och glad motionerar jag. Körledare Veronica säger att jag får vara med i kyrkokören, även om jag sjunger hellre än väl, så kanske blir jag också körsångare framöver?

6. Är du engagerad i några föreningar? 
Jag är med i damklubben i Näshults IF. Det är vi som bor här och vårt engagemang som avgör hur livaktig bygden blir, så ett stort TACK till alla er som på olika sätt engagerar er i alla de olika föreningar som finns i bygden!

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag hoppas att byn ska fortsätta leva med alla de verksamheter som finns i dag - förskola, kyrka, affär, föreningsliv och småföretagande. En annan förhoppning är att de hus som blir till salu kan säljas som åretruntbostäder.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras? 
Jag tycker det mesta är bra. Ingenting är dock så bra att det inte kan bli ännu bättre. Svärfar har t ex en båt som vi vill lägga i Serarpssjön. Var kan vi lägga den? Riskerar man att lägga på någon annans plats om man lägger i den där det är en tom båtplats? Med vilken rätt har denna eventuella "någon annan" företräde före mig, bybo som vill ha en båt i sjön, till denna plats? Kanske sockenrådet skulle kunna styra upp båtlandet? Omklädningsrummen vid badplatsen borde fräschas upp. Mina söner skulle uppskatta om sockenrådet bekostade ny sand till volleybollplanen. Jag skulle som många tidigare månadspresentatörer gärna se en bättre väg till Åseda och postnumret ändrat till Vetlanda (med postutdelning under förmiddagen). En kyrka som är öppen och tillgänglig för oss alla, när vi vill, skulle jag också gärna se. Det borde gå att ordna med en nyckel i byn som "kända bybor" kan ha tillgång till när man t ex får besök som vill se vår vackra kyrka.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag tycker att hemsidan är bra. Det är trevligt med den lilla aktuella bilden upp till höger på startsidan som ändras under årets gång. Det här inslaget med månadspresentatörer är också något jag uppskattar och gärna läser. Nu på sommaren saknar jag uppgifter om badtemperaturen i Serapssjön. Den kunde gärna presenteras åtminstone en gång i veckan. 

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?