Skriv in din sökning här

Lena Colliander-Nelson

Lena Colliander-Nelson

1. Hur länge har du bott i bygden? Var bodde du innan?
Jag är uppväxt mellan Eksjö och Aneby och flyttade till Åseda 1991 då jag slutat gymnasiet. I Åseda arbetade jag först i hemtjänsten och sedan i tre år på Vivo. 

2. Varför valde du att flytta/bo här?
När vi skulle ha vårt första barn kände vi att vi ville bo i hus på landet. Genom bekanta fick vi reda på ett hyresledigt hus utanför Näshult. Vi flyttade in på prov midsommar 1994 och har aldrig ångrat det eller funderat på att flytta någon annanstans. Detta trots att de flesta tycker att vi bor vid världens ände!

3. Vad är det bästa här?
Vi bor i ett bra och trivsamt hus och har rimligt avstånd till våra arbeten och skola. Det är inte bara nära till naturen vi bor mitt i den! Det är tyst och skönt när man vill men det finns alltid något att göra om man vill. När man jobbar med människor och har mycket ljud och aktiviteter omkring sig hela dagarna är det skönt att komma hem till lugnet på kvällarna. Det är även tryggt för barnen även om man ibland kan sakna närhet till kompisar så trivs även de förträffligt!

4. Vad gör du på fritiden?
Den mesta tiden kretsar, åtminstone sommartid, kring barnen och deras aktiviteter. De spelar fotboll i tre olika lag och två klubbar. Dessutom kör en av grabbarna speedway i Vetlanda. Detta betyder givetvis att vi lägger mycket tid på att skjutsa dem till både matcher och träningar. Trots att det tar mycket tid är det väldigt roligt att se dem spela och utvecklas både på och vid sidan av planen. Det är ett roligt sätt att vara tillsammans i familjen, att dela intressen och att göra saker med barnen medan de vill att vi ska vara med dem.
Skulle det bli någon tid över går eller springer jag gärna en runda eller läser en bra bok!

5. Är du aktiv i några föreningar?
Jag är med i NIF:s damsektion men mitt deltagande inskränker sig dock till att stå i kiosken vid matcherna. Förra året var jag även ledare för Williams P-12 lag i Åseda. Det visade sig vara svårt att förena detta engagemang med att samtidigt vara närvarande då de andra två spelade. Därför bestämde jag mig för att inte forsätta med detta utan i år bara ägna mig åt mina egna barn. 

6. Hur ofta är du inne på Näshults hemsida?
Det har inte varit så ofta på sista tiden. Det var oftare då barnen gick i skolan i Näshult och fick sina berättelser utlagda på hemsidan.

7. Hur vill du att framtiden skall se ut i Näshult socken?
Det är klart att man vill se en framtid för Näshult. Att de unga bor kvar och att även fler permanentboende flyttar in. Det vore inte bra om det bara blir en semesterort på sommaren. De som vill bo i Näshult med omnejd måset dock vara beredda på att åka till både skola och arbete, med de kostnader som det innebär nu och i framtiden. Livet här är på många sätt inte så enkelt som livet i en tätort. Men att det även framöver kommer att finnas människor som i likhet med oss ser fördelarna med att bo "på landet" i Näshult tror jag är givet. 

8. Har du några ideer om vad sockenrådet kan arbeta med?
Jag är inte så insatt i vad sockenrådet gör idag, men att marknadsföra Näshult är givetvis viktigt. Att blicka framåt mer än bakåt. 

Tack, Lena! Vem tycker du att vi ska presentera nästa månad?