Skriv in din sökning här

Lars och Kersti Lessner

Lars och Kersti Lessner

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Vi är sommargäster sedan snart fyra år tillbaka. Vi kommer från Kungsbacka utanför Göteborg. 

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Vi var ute efter ett sommarställe gärna i Småland då Lars har sina rötter i Åseda.   
Näshult var väl bekant för oss. När våra barn växte upp hyrde vi sommarstuga vid Sälgen. Genom åren har vi haft fortsatt kontakt med några av Lars gamla skolkamrater.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Näshult med omgivningar är mycket vackert. Näshult är en levande bygd med föreningsliv, jordbruk och bofasta människor som engagerar sig i samhället.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Lars är nyligen pensionerad lärare. Han har genom åren arbetat som lärare i Göteborg och i Kungsbacka. Kersti är pensionär sedan några år tillbaka efter ett långt arbetsliv som journalist på bl a Göteborgs-Posten

5. Vad gör du på fritiden?
Vi kopplar av i Näshult! Vi reser mycket både utomlands men också i Sverige. Vi har två barn, en i Lund och en i Stockholm, som vi besöker då och då. Vi umgås med goda vänner. Göteborg ligger nära med sitt stora kulturutbud, bio, musik och teater. Vi har haft hund under många år, just nu är det Ville som tar oss med ut på promenader och som behöver omsorg i stort och smått.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Nej.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Vi är sommargäster och det är lite svårt att ha synpunkter på hur Näshult som samhälle kan utvecklas. Vår uppfattning är att Näshult är en levande bygd idag. Det finns flera träffpunkter i socknen som det fina badet, idrottslivet, hembygdsföreningen och kyrkan. 

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Bibehållen och utveckling av den kommunala servicen är viktig för att människor ska kunna bo och leva i Näshult. Få bilisterna att köra hänsynsfullt genom byn med tanke på lekande barn, stavgående pensionärer och hundägare. 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Hemsidan är ett bra initiativ. Det är viktigt med information om vad som händer i bygden.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?