Skriv in din sökning här

Jonas Lindell

Jonas Lindell

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag flyttade till min gård Klemetssjögle som jag köpte i april 2021. Innan dess har jag bott i Jönköping sedan 2002 och innan dess i Stockholm, Skövde och Linköping.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Jag är från Nye men har min föräldragård i Klemestssjögle så jag har varit väldigt mycket där i min ungdom men också som vuxen genom mitt intresse för jakt, samt för att besöka mina föräldrar såklart. Nu dök möjligheten att köpa granngården till mina föräldrars gård upp så då passade jag på.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Närheten till naturen och att bo på sin egna gård är fantastiskt. Att bara öppna dörren så är man på jaktmarken är ett privilegium. Friheten att kunna välja när man vill ha folk runt sig eller när man behöver vara ensam.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jag är polis. För närvarande är jag chef för Höglandspolisen där jag har min bas i Eksjö och har varit det sedan 2017. Jag ansvarar i mitt uppdrag för ingripande- och områdespolisverksamheten dvs poliserna som jobbar ute i lokalsamhället och åker på larm och med brottsförebyggande arbete, för utredning av mängdbrott samt serviceverksamheten som tex pass. I uppdraget ligger också ett ansvar för samverkan med externa aktörer och att ibland vara ansiktet i media vid tex större händelser. Jag började polisutbildningen år 2000. Innan dess jobbade jag som yrkesofficer på P4 i Skövde.

5. Vad gör du på fritiden?

Jag umgås såklart med vänner och familj. Jag är sedan några år i en ny relation och genom det blir det mycket umgänge med vänner. Jakt är mitt största fritidsintresse så mellan oktober-januari är det stor chans att man hittar mig i skogarna kring Höghult på helgerna. På sommaren spelar jag en del golf och padel.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Nej, inte mer än mitt medlemskap i Vetlanda GK.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Förhoppningsvis fortsätter Näshult vara en by som många vill bo i, så att samhället blir levande.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Kul att det finns en hemsida och bra att den är aktiv och uppdaterad.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?