Skriv in din sökning här

Johnny Lindell

Johnny Lindell

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag och min fru Lena flyttade hit till Klemetsskögle, efter det att vi renoverat huset våren 1998. Här är jag född och uppvuxen så för min del är det att "återvända hem". Dessförinnan bodde vi i Nye i 21 år. Vi byggde ett hus där på Ekholmsvägen och flyttade dit 1976. Vi bodde också några år i Kalmar och Oskarshamn.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Eftersom jag fick möjlighet att överta mitt föräldrahem 1993 kändes det naturligt att flytta tillbaka hit. Samtidigt är ju förutsättningen att ens partner känner likadant, vilket Lena gjorde.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Avstånden till Stockholm, Göteborg och Malmö är likvärdiga, liksom till Växjö, Kalmar och Jönköping. Alltså ganska centralt men samtidigt avskilt och nära till naturen. Dessutom tycks det finnas en unik känsla av samhörighet i Näshult som säkert inte förekommer överallt.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag har arbetat som polis sedan 1970 och i Vetlanda sedan 1975. Som patrullerande polis i yttre tjänst, som vakthavande befäl, som närpolischef i Vetlanda/Sävsjö, biträdande närpolischef i Höglandets 6 kommuner samt en del andra funktioner. För närvarande är jag bl a ansvarig för de polisaspiranter som kommer att anställas vid myndigheten under 2010. Jönköpings län tilldelas 61 nya poliser under nästa år.

5. Vad gör du på fritiden?
På fritiden ägnar jag mycket tid åt gårdens och skogens skötsel, naturligtvis. Det blir ändå tid över till jakt, åka motorcykel och renoveringsarbete på sommarstugan vi har på Öland. Men framför allt ägnar jag mycket tid till umgänge med familjen, Lena, tre barn och fem barnbarn.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Ett stort jaktintresse gör att jag engagerar mig i hur jakten och viltvården bör bedrivas. Att försöka påverka detta lokalt i kommunen har jag fått möjlighet till genom att ingå i styrelsen för Vetlanda Jaktvårdkrets, där jag anförtrotts posten som ordförande.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Aktiviteter av olika slag för alla åldrar. Här har idrottsföreningarna en nyckelroll eftersom föreningarna drar till sig barn och ungdomar.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Om en positiv utveckling för Näshult ska bli möjlig måste de något yngre välja att bygga och/eller bosätta sig här. Vi måste underlätta och skapa förutsättningar på olika sätt för att fler ges den möjligheten.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Att ha en egen hemsida kan nästan vem som helst. Innehållet i en hemsida är också en färskvara och kräver kontinuerlig och snabb uppdatering. Här tycker jag att Näshult är ett föredöme. Det verkar vara duktiga och engagerade människor som sköter detta på ett mycket bra sätt.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?