Skriv in din sökning här

Ingmari

Ingmari "Pimpim" Nilsson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag är född och uppvuxen i Näshult, har gått sex år i Näshults kyrkskola. Högstadie och gymnasie i Vetlanda. Döpt, konfirmerad och gift i Näshults kyrka. Vår äldsta dotter och två av våra barnbarn är också döpta där. 1980 flyttade vi till Åseda, men återvände ett par år (1984 och 1985) då vi bodde i lägenheten över sockenstugan under tiden vi renoverade vårt hus i Åseda. Här föddes också vår äldsta dotter. Vi har alltid haft anknytning till Näshult då mina föräldrar och min äldsta bror bott här och vi har också vänner här som vi umgåtts med under alla år. Näshults fina badplats har vi också ofta besökt  under årens lopp. 2016 köpte vi ett litet torp inne i byn och 2022 blev Berglunds (Skomakarens) till salu och där har vi mestadels bott sedan februari i år. Tanken är att renovera huset och flytta till Näshult för gott.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Vi har alltid haft i tankarna att flytta tillbaka till Näshult någon gång och när Berglunds, vilket egentligen heter Fredriksborg, blev till salu slog vi till.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Lugnet, naturen och ändå närheten till både Åseda och Vetlanda.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jag jobbar som handläggare på Svea Bank i Åseda.

5. Vad gör du på fritiden?

Umgås med min stora familj och mina vänner. Gillar att laga mat och baka. Påtar i trädgården under sommartid. Promenerar och läser när jag får en stund över.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Åseda IF och Hembygdsföreningen i Näshult.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Att husen fortsätter att vara bebodda, vilket gör byn levande. Att det flyttar in ungdomar och att de ungdomar som bor här idag stannar kvar alt. återvänder efter studier och annat.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Flera gemensamma träffar/aktiviteter där man kan samlas och umgås under enkla former. Nya minigolfbanan kommer att bli en bra samlingsplats, precis som Monica skrev förra månaden.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Hemsidan är bra, jättebra att den finns!

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?