Skriv in din sökning här

Henrik Hellgren

Henrik Hellgren

 

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag har bott i Näshult socken sedan 2014, två år i Smedjenässja och sedan 2016 i Näshult.   
Innan dess bodde jag i Näshult utanför Åseda. Jag är för övrigt uppvuxen i Åseda.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

3. Vad är det bästa med att bo här?                                                                                                                           Det bästa med Näshult är närheten till den natur som finns här. Naturen har spelat en livsavgörande roll för mig och där hittar jag så mycket livskraft och energi. Skogens olika miljöer och mångfald här i området är väldigt speciellt för mig, från urskog till öppna lantbruksområden, öppen blandskog och alla sjöar och vattendragen värderar jag mycket högt.                                       Och områdets stora artrikedom av djur och fåglar är spännande, Med Örnar Glador Uttrar och Lodjur bla.  

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Efter 6 år som egenföretagare så bytte jag (efter en kort sejour på Lyckan i Näshult våren 2019) till lärare på Åsedaskolan. Jag undervisar lägligt nog i NO ämnena och Bild. Ämnen som ligger mig varmt om hjärtat så det är både inspirerande och lärorikt.

5. Vad gör du på fritiden?
Min fritid går ju till min familj, mina juveler i livet. Jag har två fantastiska barn Oliver och Thyra, plus en underbar bonusfamilj i Emmi Ebba och Lily. De älskar att hänga i skogen och jag älskar att guida dem igenom vildmarken, tälj, bygga koja laga mat och fiska är ju vanliga aktiviteter, men även läran om naturen, att förstå och respektera den är ju viktig tänker jag, att ha naturen som lekplats är skola i sig. När jag får tid för mig själv då är jag självklart i naturen då med. Jag kan oftast ses utmed vattendragen med fiskespö och kamera i handen. Någon gång så ska jag dela med mig av mitt foto portfolio av Näshults socken. Jag har en mängd olika ”hobbys” vid sidan av Naturen som i sig är en livsstil. Jag målar en hel del, både med akryl och olja. Jag spelar padel och tränar på Hälsans Hus i Åseda. Spelar gärna golf när tillfälle bjuds.                                                            
Har ju en del goda vänner som jag försöker hinna med också, även om det är svårt ibland. Men det är ju så med goda vänner, de står ju där med öppna armar när man väl behöver dem. Och det är ömsesidigt. Vänskap är viktig del i livet.

 6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag är ordförande i Vigotten/Lillsjöns FVO och sitter med i Badebodaåns FVO. Jag är även med i styrelsen i Föräldrakooperativet Lyckan i Näshult.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag har egentligen inga tankar kring det, jag hoppas det får vara en levande landsbygd som det är nu. Det finns ju en hel hop med människor och duktiga entreprenörer som gör ett jättejobb för Näshult, och jag hoppas att jag kan vara med och dra mitt strå på något sätt och att vi får behålla vår fina restaurang Hos Sara och Mats.

 8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Nä jag har inga förslag direkt. Turistnäringen är ju lite intressant tycker jag. Och hur vi skulle kunna locka fler och behålla de som hittar hit till Näshult.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag tycke hemsidan är jättefin, tydlig och intressant med bra information.                                              
Vill ni ha mer bilder att använda kan ni få av mig.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?