Skriv in din sökning här

Helene Holmström Koch

Helene Holmström Koch

1.Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Jag har bott här i 12 år nu i sommar. Vi bodde med familjen i Österrike innan vi kom till Näshult. 
Jag är uppvuxen på en gård mellan Eksjö och Ekenässjön. Jag gick min skoltid i Höreda och Eksjö som barn och ungdom. Senare flyttade jag till Växjö efter gymnasietiden och läste till Fritidspedagog. När jag blev färdig med examen ville jag inte flytta hemåt utan tog utmaningen att bo i lilla staden Askersund. Det fanns en tjänst som fritidspedagog som jag tackade ja till. Det var en spännande tid som ny bland helt okända människor både på arbetet och fritiden.

Efter ett år där tröttnade jag på att bo där av olika skäl och sökte samtidigt en volontärtjänst i Spanien (Denia). Jag blev antagen och flyttade dit egentligen för 5 månader men förlängde med 2 månader till. Orsaken till det var min man Otto som jag träffade där. Jo tiden i Spanien förändrade hela min livssituation och efter tjänsten i Spanien flyttade jag hem och tog mig en funderare på om det skulle bli slag i saken med att välja Otto som min livspartner. Hösten 1991 förlovade vi oss och jag blev erbjuden jobb i Österrike. Jag tog utmaningen och flyttade dit och stannade i 8 ½ år. Det bästa av allt var att vi gifte oss i Näshults kyrka året 1992 fast vi bodde i Spittal an der Drau i Österrike. Inte trodde vi då att vårt framtida boende skulle bli på gården Udden här i Näshult. Det är ju en släktgård som min morfar och min mamma har bott och ägt på så det var ett beslut vi tog en sommar när vi var här några dagar på semester.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?

Den sommaren vi var på besök här bekräftade våra två flickor Emelie och Linea genom att de kunde springa och leka fritt omkring utan att vi behövde springa efter dem där det var brant. Vi tyckte om platsen i övrigt och lugnet omkring. Det var ganska nära till skolan för barnen och byn som vi tillhör.

3.Vad är det bästa med att bo här?
Naturen runt knuten och att det är på landet.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jag jobbar nu som fritidspedagog på Nye skola och trivs bra med det. När jag kom till Näshult vikarierade jag på ett fritids i Åseda . Jag jobbade en tid som dagbarnvårdare här i byn och det var ett bra sätt att lära känna barnfamiljerna och byborna på.

5. Vad gör du på fritiden?

Min tid går mycket till mina barn med dess aktiviteter, hus och hemarbete. Jag försöker att nyttja tid med att motionera emellanåt och umgås med vänner och bekanta.

6. Är du engagerad i några föreningar?

Jag är aktiv i ungdomsfotbollen nu och hjälper till med det. Är medlem i Näshults missionshus församling och är där ledare för dansgruppen D-five. Jag är även med i Näshults webbgrupp, Lyckans föräldrakooperativa styrelse och i Vetlanda musikskola Bäckablåsorkesters styrelse.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Att familjer stannar kvar och kan påverka byn positivt. Byns service och tjänster som affär egenföretagande ska utvecklas med engagemang.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Att föreningar sinsemellan kan ställa upp på varandras aktiviteter när det är möjligt. Det ger då mer bykänsla när folk kommer och att vi lär känna varann bättre.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Den är bra men under fliken köp/sälj kan bli mer aktivare än vad den är nu.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?