Skriv in din sökning här

Helen Carinder

Helen Carinder

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag har bott här sen 1982. Jag kommer från början från Gerekulla i Lemnhult. Under min utbildning bodde jag i Jönköping och ett par år i Landsbro, när jag jobbade där.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Som barn var jag i Serarp en del och hälsade på "faster Lotta". Hon var min pappas faster och bodde i Lindeslund mitt i byn. Vi köpte träskor hos skomakarn, minns jag, och fina tennsaker av Dagmar och Sonja. Men det var inte det som fick mig att flytta hit, det var Janne! Han hade köpt huset i Serarpsborg och dit flyttade jag gärna. Här är vi lite för oss själva, men har ändå nära till byn.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Här är trivsamt på alla sätt med fin natur, en härlig sjö att bada i och aktiviteter att delta i, om man vill. Dessutom är näshultsbor trevliga och lätta att tycka om.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag arbetar som lärare för mellanstadieelever och det har jag hållit på med i snart fyrtio år. Det närmar sig trettio år på Nye skola.

5. Vad gör du på fritiden?
Jag sjunger i kyrkokören, vi har övning varje vecka. För att må bra behöver jag röra på mig, så jag går på Friskis o Svettis i Nye och jag är med i ett litet träningsgäng, som ses på söndagar och leds av Anna Lindell. Lite promenader blir det också. Det ska erkännas att skoljobbet tar en hel del av det som borde vara fritid också. På sommarhalvåret blir det tid för trädgårdsarbete och jag läser gärna böcker. Vi åker ganska ofta och hälsar på våra barn och numera också barnbarn.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag är med i Damklubben och då står man i kiosken vid fotbollsplanen, några gånger varje säsong. I övrigt är jag en ganska passiv medlem i några av våra föreningar. 

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag vill att det ska bo människor här, som är nöjda med sin internetuppkoppling, täckning till mobilen, vägar och annat som behövs för att det ska vara enkelt och smidigt att bo här. Hoppas också att de ska känna av gemenskapen som finns i bygden. 

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras? 
Kanske borde vi vara bättre på att dra nytta av och delta i det som faktiskt ordnas här som t ex fina konserter i kyrkan med duktiga musiker, som ofta spelar och sjunger för alldeles för få åhörare. 


Jag tror också att samarbete Nye-Näshult-Stenberga är viktigt för att vår del av kommunen ska bli attraktiv. Jag tycker att skolan i Nye lyckas bra med att få eleverna att känna samhörighet. Gemensam ungdomsfotboll, kyrkornas arbete och Byaloppet är andra bra exempel på samarbete som redan finns i de här socknarna.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Den är bra. Vi har den som startsida och då ser man regelbundet om det dyker upp något nytt. Sen tror jag att det ibland arrangeras aktiviteter som man glömmer bort att informera om till dem som har hand om hemsidan.

 

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?