Skriv in din sökning här

Gun Johansson

Gun Johansson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag är född och uppvuxen i Näshult. Har bott i Landsbro, Jönköping, Lund, Växjö, Stora Segerstad och tillbaka till Näshult.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Vi ägde mitt föräldrahem och mina föräldrar bodde kvar så länge dom ville men tröttnade så småningom på ett stort opraktiskt hus. När dom flyttade till Näshult påbörjade vi renoveringen av huset och flyttade sedan hem. Trivdes bra i Växjö men vi båda är födda på landet och trivs bäst där.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Nära till naturen med sjöar och skogar. Nära till barn och barnbarn. Det finns en mer naturlig gemenskap på landet i bl.a. föreningar. Livet i stan är mer anonymt.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Efter sjuksköterskeutbildning och vidareutbildning i psykiatri arbetade jag 10 år på St Sigfrids sjukhus i Växjö, 3 år på Växjö Sjukhem. Gick distriktssköterskeutbildning och har arbetat som distriktssköterska i Smålandsstenar, Reftele, Åseda, Alstermo och 25 år i Vetlanda.

5. Vad gör du på fritiden?
Fritidsproblem har jag inte. Arbetar fortfarande en del i Vetlanda trots för länge sedan passerad pensionärsålder. Jag väver trasmattor, har hus och trädgård, sommarstuga, barn och barnbarn.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Hjälper gärna till där det behövs men är inte med i några styrelser.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Hoppas att vår vackra bygd blir ytterligare mer attraktiv att leva och bo i. Hoppas att bilverkstad, restaurang och småföretag som finns kan leva vidare. Bygdegården och kyrkan är våra offentliga samlingsplatser och är viktiga att vårda. Önskar att kyrkan vore mer lättillgänglig för allmänheten. Näshults kyrka är vår finaste klenod ocä är allas vår kyrka.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Bredband åt alla. Förbättra möjligheten att få attraktiva tomter att bygga på. Vi har många mil strand inom socknen där nästan aldrig någon vistas. Tomter bör vara strandnära men inte med strandtomt. Allemansrätten är viktig. Hoppas fler ungdomar vill bosätta sig här, verkar just nu vara tendens åt det hållet. Hoppas vår fina förskola och fritids kan leva vidare, har fått erkännande att ligga i topp i kommunen. Fina lokaler, kompetent och engagerad personal och den gamla skolgården är perfekt som lekplats.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Skulle önska att det är som att titta på anslagstavlan i Näshult, att man verkligen får veta vad som händer. Viktigt för personer som inte bor här men trots det vill deltaga i ortens verksamhet. Här bör vi alla tänka till, sätt in information på hemsidan.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?