Skriv in din sökning här

Gun Brickvall Karlsson

Gun Brickvall Karlsson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
2004 köpte jag huset på Kyrkvägen 1 . I februari 2014 när jag gick i pension flyttade jag från Stockholm och bor sedan dess permanent i Näshult.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Jag har alltid önskat att få bo på landet. När min dotter Malin träffade Anders och flyttade hit såg jag en möjlighet att förverkliga min dröm.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Det är mycke. Tystnaden. Inget ständigt stadsbrus i öronen. Bättre luft att andas. Lätt att ställa ifrån sig bilen . Att kunna kliva rakt ut i trädgården. Nästan allt man behöver finns på gångavstånd. Gymmet, badet, svampskogen, promenadvägarna, bygdegården med träffpunkter, kyrkan, en restaurang, yogacenter m.m och alla goa människor och närhet till barn och barnbarn.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Har arbetat med lite av varje. Mitt första jobb efter nian var på en stor gård utanför Eskilstuna. Jag hade ansvar för höns o kalkoner. Hjälpte till i ett storhushåll i familjen med 2 små barn och 12 lantbrukselever. Det var nog där min dröm om landet blev till.
Mina föräldrar skickade mig på hushållsskola till Mariannelund. Sedan arbetade jag några år i äldrevården och satt också extravak på intensiven på Södersjukhuset i Stockholm. Fick ryggproblem och skolade om mig till optiker. Arbetade i min fars ur och optikaffär under några år.  Min äldsta son hade svår astma så jag fick sadla om i yrkeslivet igen. När mina 3 barn var små var jag under 11 år barndagvårdare . Så dom hade omkring 6 andra barn dagligen att dela allt med. Efter den tiden återvände jag till äldrevården. Var med och startade ett gruppboende för dementa. När entreprenaderna kom i vården lämnade jag den. Arbetade sedan som husmor /kyrkvaktmästare i Stockholm ca 10 år. När jag köpte huset ville jag kunna åka ner till det och Malin med familj så jag bytte åter jobb till en nattjänst i demensvården. Jag var ledig var tredje vecka och pendlade till Näshult så mycket jag orkade.

5. Vad gör du på fritiden?
Har inga fritidsproblem. Älskar att vara i trädgården . Gå på promenad neråt skogen. Vara aktiv på gymet, gympan o yoga. Snickrar o målar i huset. Pysslar med det mesta.
Har från årets början tagit hand om städningen i byggdegården.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Är med i Spf. Har på senare tid engagerat mig i bygdegårdsföreningen  och församlingsrådet. Man vill gärna dra ett strå till stacken i denna fantastiska by.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Det finns så många duktiga aktiva personer i byn som får den att vara så levande. Hoppas att man lyckas föra vidare till sina barn värdet i att bo på landet. Att byn kan växa och leva vidare.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Att vi fortsätter och hjälps åt med verksamheter och aktiviteter. Från det kan det föds nya idéer.


9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Har inte varit inne så mycket. Kommer nog bli mer framåt. Men tycker den är bra hittills.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?