Skriv in din sökning här

Göran Friberg, Ängaholm

Göran Friberg, Ängaholm

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Är Stockholmare sedan barnsben bodde centralt vid Odenplan.

 

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Bestämde mig vid millenniumskiftet att förverkliga en pojkdröm att flytta hit, var vid några tillfällen sommarbarn i Småland på olika bondgårdar.

Miljö djur och natur gjorde ett djupt intryck, kor, mjölkkannor som skulle ut till vägen, grisar höns ardennerhästar, köra in höt med häst och vagn hoppa i hö på ”skullen” saft och nybakade bullar. Nu ser bonderiet inte lika dant ut men jag har en djup respekt för bonden och hans yrke.

Hittade Ängaholm på nätet var lite skeptisk i början men åkte hit och bestämde mig redan då jag steg ur bilen att här ville jag bo.

 

3. Vad är det bästa med att bo här?

Den lantliga miljön tystnaden även om samhällsservisen har en hel del att önska. Mobiltäckningen är undermålig ingen fiber (ännu). Fiber ÄR framtiden och oumbärlig vare sig vi vill det eller inte, till och med radiotäckningen är dålig Radio Östergötland har bättre täckning där jag bor än Radio JKP

 

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Kommer från sjukvårdssektorn har bl.a. jobbat i ambulansverksamheten i arton år, är nu inom äldreomsorgen i Åseda.

 

5. Vad gör du på fritiden?

Är gift sedan ett år tillbaka!! Huset skogen hunden, försöker hålla min överviktiga kropp under uppsikt på Hälsans hus.

 

6. Är du engagerad i några föreningar?

Sitter med i fibergruppen.

 

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshult socken?

Sedan tio år tillbaka har sockenborna varje månad fått svara på denna enkät nästan alla har uttryckt att vi ska värna om ungdomen och få dom att stanna kvar här, man kan nästan säga att det är statistiskt säkerställt? Det skulle vara intressant att höra vad representera från Sockenrådet och Hembygdsföreningen har för åsikt? Kanske kunde någon i webbgruppen intervjua dem och sedan lägga ut texten på hemsidan?

NIF har gjort/gör ett fantastiskt arbete med idrotten/idrottsanläggningen och det finns säkert andra verksamheter som jag inte känner till?

 

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Fiber till alla, bättre kommunal trafik. Hjälp ungdomar till ett eget boende i socknen. Sälj fastigheter först och främst till året runt boende sedan till sommargäster. 

 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Med tanke på att det är sex personer i webbgruppen så tycker jag att det produceras väldigt lite text några kanske borde ge sin plats till någon/några yngre förmågor?

 

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?