Skriv in din sökning här

Emelie Harbrecht

Emelie Harbrecht

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Just nu bor jag i Åseda, men har nyligen blivit ägare till den vackra gården i St Hillhult tillsammans med Rasmus Karlsson. Vi hoppas på att kunna flytta in någon gång efter sommaren. Vi bodde tidigare i Soläng (Hjalmars äng). Jag är född och uppvuxen i Månstorp utanför Vetlanda.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?
Jag blev förälskad i Näshult första gången jag körde igenom byn. Jag tycker det är fantastiskt vackert och jag trivdes otroligt bra när vi bodde i Soläng.

3. Vad är det bästa med att bo här?
För vår del är det mycket den vackra naturen och omgivningen som gör att vi väljer att flytta tillbaka, men även att många av våra vänner med familjer bor här.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag jobbar som lärare på Tomaslundskolan i Vetlanda. Jag har jobbat som lärare på olika skolor i kommunerna runt omkring, men även på Hälsans hus i Åseda.

5. Vad gör du på fritiden?
Jag älskar träning och musik. Jag tycker om att simma och jogga. Jag spelar tvärflöjt och sjunger i kör. Givetvis umgås jag mycket med familj och vänner också!

6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag startade för några år sedan en filial till Hvetlanda Simsällskap i Åseda. Där har vi nu ca 30 aktiva simmare. Jag sköter det administrativa arbetet för Åsedafilialen och är även styrelseledamot i styrelsen.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Ett fortsatt stort engagemang för stora och små med flera tillfällen att mötas och umgås. Jag tycker även det är viktigt att dagis och affär får finnas kvar för bygden, samt en tillgänglig kyrka.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Inte i nuläget.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag tycker den är bra och intressant.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?