Skriv in din sökning här

Elisabeth

Elisabeth "Lisa" Karlsson, Idanäs

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Flyttade hit 1979, då vi hade renoverat huset i Idanäs. Är uppvuxen i Holsby.


2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Kärleken förde mej hit och den gick inte att flytta på. Olle och jag övertog gården i Idanäs. Jag var hemma med barnen några år


3. Vad är det bästa med att bo här?
Har alltid varit intresserad av djur och vi fortsatte med fåruppfödning efter svärföräldrarna. Som de flesta andra intervjuade, trivs jag med lugnet och närheten till naturen. Det är nog därför man bor på landet. När jag har besökt den stora metropolen Vetlanda, andas jag ut när jag kommer hem till mitt kära Idanäs.


4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Nu arbetar jag på äldreboendet i Stenberga. Har tidigare varit avbytare inom lantbruket, men när familjen växte var det svårt att fortsätta - tidiga morgnar, delade turer och sena kvällar. Så jag var hemma med barnen några år. Har också varit personlig assistent ett tag.


5. Vad gör du på fritiden?
Mitt stora intresse har varit hästar. Ridning var mitt livselexir, trodde jag. Blev belagd med ridförbud efter en höftoperation, men är nu innerligt tacksam över att kunna röra mej obehindrat igen. Har nu bytt ut hästen mot järnhästen och är ofta ute och cyklar på många vis. Tränar på friskis o svettis och med de duktiga Näshults-tjejerna ibland. 


6. Är du engagerad i några föreningar?
Är engagerad i Röda Korset där vi nu är en arbetsgrupp inom Vetlanda RK-krets. Är en av få medlemmar i Näshults Missionsförsamling, men vi hoppas att fler ska finna vägen till Gud. "Smaka och se Herren är god."

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Hoppas det blir bättre lönsamhet för jordbruket så det är möjligt med ett öppet landskap och att landsbygden blir bebodd.


8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Att ungdomar som är uppväxta i Näshult gärna kommer tillbaka och bosätter sig där är väl ett gott betyg för socknen? Näshults-borna värnar om och hjälper varandra. Fortsätter det så blir det bara bättre och bättre

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Erkänner att jag inte tittar så ofta på hemsidan, men har nu kollat på "månadens profil"och det är roligt att lära känna de olika profilerna.


10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?