Skriv in din sökning här

Claes Sjöberg

Claes Sjöberg

 

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag flyttade hit permanent hösten 2017 från Malmö där jag har bott i 23 år. Jag är uppvuxen i Lund men har tillbringat mycket fritid i Nye/Näshult eftersom föräldrarna hade sina rötter och fritidshus här.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
När Ekebo, våren 2017, blev till salu kunde jag inte hålla mig utan köpte Ekebo, sålde mitt fritidshus (som min pappa Göran byggde 1981) strax intill bilverkstaden och sade sedan upp lägenheten i Malmö. Där bodde jag i Turning Torso på 32:a våningen, 108 meter över havet. Nu bor jag 245 meter över havet och kan alltså se ner på min gamla lägenhet. 😊 Min farmor och farfar ägde Ekebo 1936–1955 så pappa Göran växte upp här på somrarna. Som 1-åring finns även jag med på några gamla bilder.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Naturen, vädret (inlandsklimat), bygemenskapen. Och så slipper man alla problem som Malmö är känt för.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag har arbetat med industriautomation, processtyrning under hela mitt yrkesverksamma liv men håller nu på att trappa ner. Jag har kvar mitt AB och tar fortfarande på mig lite småjobb, företrädesvis från min senaste arbetsgivare.

5. Vad gör du på fritiden?
Just nu är det bara renovering av huset som gäller. Köket ska bytas, badrum ska flyttas, garage ska byggas och trädgården ska uppgraderas. Annars gillar jag att vara aktiv på fritiden. Fysisk träning, utlandsresor, motorcykelkörning, skärmflygning plus lite annat.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag är invald i sockenrådet och är aktiv i Vetlanda Framåtanda. Jag sitter med i Tekniska nämnden och där ökar säkert mitt engagemang efter höstens val. Förslag och önskemål när det gäller socknen kan gärna kanaliseras genom mig.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag trivs med Näshult som det är idag men det hade varit trevligt om några fler företagare etablerar sig i socknen som då förhoppningsvis skapar ytterligare arbetstillfällen. Det är viktigt att vi får behålla förskolan vilket underlättar för ungdomar att stanna kvar i bygden. Allmänna kommunikationer är också viktiga och där skulle en utveckling av länets så kallade Närtrafik kunna ske.

 

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Förbättra de allmänna kommunikationerna. Även de som inte har tillgång till bil ska kunna bo i Näshults socken. Se till så att hastighetsbegränsningarna i byarna efterlevs

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag har lite svårt för den nya utformningen. Först idag hittade jag Månadens profil, längs ner på första sidan. Lite lurigt. Fler bilder från förr hade varit trevligt, jag tror jag kan bidra med några.

 

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?