Skriv in din sökning här

Caroline Hellgren Nässja

Caroline Hellgren Nässja

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Vi flyttade in i mars (2014), så riktiga nykomlingar :) Innan dess bodde vi strax utanför Åseda. Och dess förrinna bodde jag strax utanför Stockholm i ett hus vid skogens slut :)  

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Vi kände oss tvungna att flytta från vårt förra boende då vi fick reda på att grannen var dömd för barnpornografibrott. Inget vi var bekväma med att bo så nära med två små barn. Så först kändes det mest som ett ont måste, men när vi väl satte fötterna i Näshult så insåg vi att det var till det bättre med 100%. Vi stormtrivs och är väldigt glada att vi hittat hit!

3. Vad är det bästa med att bo här?
Naturen! Det är oerhört vackert här i Näshult, både flora och fauna har en enorm artrikedom både på land och till sjöss. Närheten till naturen är något jag värdesätter högt. Sen är det alla goa grannar, vi har välkomnats så varmt så man bli helt varm i hjärtat. Så öppna härliga människor. Och den andan speglas i Näshults fantastiska förskola Lyckan. Aldrig trodde jag en förskola kunde vara så bra, är så underbart glad att mina barn kan få möjligheten att gå och formas av den verksamheten.
 

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag är toknyfiken och älskar djur. Så detta har lett mig in på många arbetsspår. Jag började efter gymnasiet som jockey och red kapplöpningshästar i tävling och till vardags. Skadade ett knä och fick ge upp. Extraknäckte lite som mikrobiolog och därefter satte jag mig åter i skolbänken och på tre av landets gymnasier läste jag till biolog/etolog med inriktning djurskydd. Samtidigt kliade mina praktisktlagda fingrar så jag tog ett par fälttjänster inom bevarandebiologin med primater i fokus, så jag hamnade både i Indonesien och i Amazonas, Ecuador i tjänst ute i djungeln på återintroduktionsprojekt med orangutanger och småapor och fåglar. Vid hemkomst vidareutbildade jag mig till hundinstruktör och problemhundskonsult och volontärarbetade ett tag med gatuhundar i Spanien. Sen öppnade jag firman "6 ben & 1 svans" och har jobbat med hundar sedan dess. Sen stötte jag på Henke Hellgren, och denna karl fick mig att packa ihop allt och bege mig till Smålands skogarna på heltid. Det gjorde jag på rak arm utan någon djurtjänst i sikte. Och vips så dök en drömtjänst upp på Ingelstadgymnasiets djurvårdsenhet, som förman för deras exotiska djurhus. De senaste åren har jag själv varit i avel och föräldrarledig. Och nu efter det jobbar jag med hundarna, utvecklandet av hundutbildningen på Ingelstads gymnasiet och på kära Hellgrens (sport och frilufts/fritidsbutik), vårt familjeföretag i Åseda.

5. Vad gör du på fritiden?
Jag drar med mig ungarna och djuren ut i skogen och hittar på bus. Det blir mycket tid ute i naturen på fritiden då även mannen min älskar just detta. Men jag gillar också att läsa och skriva, träna mina egna hundar främst i spårarbete men även i tävlingslydnaden. Och när jag får möjlighet åker jag på kurser i allt möjligt, gillar verkligen att lära mig nya saker och utvecklas på alla plan.  

6. Är du engagerad i några föreningar?
Just nu lägger jag lite tid på föreningslivet. Tidigare i livet har jag jobbat mycket volontärt för olika föreningar. Men nu blir det lite handelsmöten i Handelsplats Åseda främst.  

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Som den gör nu :) Har ju bott här så kort tid än, så osäker på hur jag tycker den ska utvecklas. Är så nöjd i nuet med detta ställe.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Nej inga förslag i åtanke.  

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag tycker den känns informativ och gedigen. Man finner det man söker.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?