Skriv in din sökning här

Åsa Rudehill

Åsa Rudehill

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag och min familj flyttade till Höghultström i oktober för 6 månader sedan. Innan dess bodde jag 5 år i Köpenhamn.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Jag och min partner Jeppe hade letat efter en gård som kunde bli till en retreatgård i nästan 5 år. Ju mer vi letade ju svårare blev det att hitta en plats nära vatten och vacker skog, utanför ett samhälle, inte alltför långt från Kph och gärna med en lada som kunde renoveras till yogasal. Här på ”Möllan” som vi kallar det, (en f.d. kvarn), blev de viktigaste önskemålen infriade. 

3. Vad är det bästa med att bo här?

Den vackra naturen och lugnet på landet. Jag har alltid gillat känslan (som ofta skapas på mindre orter) av att många känner varandra och att själv kunna heja och prata med många man möter.

Vi är även otroligt glada för Lyckans förskola där vår dotter Alva går. 

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jag arbetar som psykolog, och har undervisat i yoga och meditation i många år. Tidigare har undervisning inneburit mycket resande, men nu undervisar jag alla retreats och kurser hemma på gården, vilket känns otroligt skönt. 

5. Vad gör du på fritiden?

Just nu är jag mycket i trädgården, planerar för bröllop eller andra evenemang på gården, umgås med familjen och vänner som ofta är på besök. Den är även fylld med mycket städning, blöjbytning och långa nattningar. Haha! 

6. Är du engagerad i några föreningar?
Biodlarföreningen i Älmhult/Åseda ser vi fram emot att lära känna och bli en del av. När barnen blir större blir det säkert fler. 

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Jag tycker det är roligt när det blir tillfälle att mötas. Därför vore det kul om årliga marknader och andra evenemang (som tex Smålands trädgårds vårfestival) fick fortsätta leva och få goda krafter. 

Jag gillar även närodlat och närproducerat så att få tillgång till mer av det vore härligt. 

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Jag har nog bott här för kort tid för att kunna komma med några konstruktiva förslag. Fler markerade vandringsleder kanske? 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Jag har precis upptäckt den och den ser fin ut! Toppen med en kalender! Möjligen fler bilder till de olika beskrivningarna under huvudrubrikerna. 

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?