Skriv in din sökning här

Annette Nestler

Annette Nestler

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag har bott här i 2 år nu. I augusti 2020 flyttade jag med min man och vara söner från Sydtyskland till södra Sverige. I Tyskland bodde vi i Kirchheim unter Teck, en liten stad i Baden-Württemberg. Vår äldsta son bor fortfarande där.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Sedan vi åkte till Sverige första gången i året 2006 på semester lärde vi känna landet och bestämde oss att leva här. Av olika anledningar passar vi bättre till Sverige än till Tyskland. När vi hamnade i Sverige bodde vi först i vår lilla stuga i Kuttaboda och letade efter ett större hus i dess närhet, med utrymme för alla familjemedlemmar, en stor trädgård och ett rum för varje son. Allt detta hittade vi i Näshult. Näshult ligger dessutom i ett intressant och vackert område och inte så långt bort från Vetlanda och Åseda, där man kan köpa vad som behövs.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Vi gillar lugnet och ron. Vi har mycket plats och den vackra naturen omkring. Det känns fritt och hälsosamt.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jag gjorde olika jobb i mitt liv till exempel som barnskötare i en förskola och i ett museum som museivärd. Egentligen är jag utbildad grafisk formgivare och jobbar fortfarande självständigt för några kunder i Tyskland. Om man arbetar mestadels vid datorn och med digital kommunikation är man oberoende av landet där man bor i. Men jag försöker att lära mig svenska så snabbt som möjligt för att kunna arbeta med svenskar eller för svenskar också. Ibland jobbar jag i Juvengårds kök i Åseda under speciella evenemang. Därtill hjälper jag min man som är egen företagare med fastighetsskötning. Jag tycker att det är roligt att arbeta med något annat ibland.

5. Vad gör du på fritiden?

Det beror lite på årstiden. När man kan gräva, odla i och njuta av trädgården är jag där och tycker om at laga mat av bland annat frukt och grönsaker som jag såg växa. Annars gillar jag att läsa deckare, botanisera på loppisar, promenera i skogen, plocka bär och svamp eller fotografera i naturen eller landskapet.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag är medlem i Claesons Affärs Vänner eftersom vi bor granne till den gamla affären. Jag tycker mycket om den och skulle gärna hjälpa till om det behövs. Men det har hittills inte varit fallet.

Förresten är det så att alla föreningar i Näshult  gärna kan fråga mig om hjälp när de har mycket att göra med en evenemang eller behöver några trycksaker, oavsett om jag är medlem eller inte. Om jag har tid är det inget problem. Precis detsamma gjorde jag i Tyskland för några föreningar som jag var inte medlem i. "LandFrauen Weilheim“ (Kvinnor på landsbygden) lät mig administrera deras hemsida och jag sålde tårta och kaka på fester några gånger (detsamma för stiftelsen av mina barns musikskola), åt "’s Kinole“ (en liten bio-filmförening) gjorde jag flygblad, affischer och programbroschyrer och "Kinderweihnachtswunsch“, en förening som tar hand om en julklapp för omhändertagna barn, fick logotyp och flygblad. Allt gratis, förstås.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Minst så bra som i nutiden: idyllisk, fridsam och bebodd av många trevliga människor.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Nej, men kanske i framtiden.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Jag tycker att hemsidan är bra strukturerad och man kan enkelt hitta flera intressanta informationer. Den är förresten snyggare än många företagshemsidor.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång