Skriv in din sökning här

 Anders Lennartsson

Anders Lennartsson

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag har bott i Näshult i hela mitt liv, förutom när jag gick på gymnasiet i Eksjö mellan 95-98 då bodde jag i Eksjö i veckorna.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?
Precis när man skulle flytta hemifrån så stod ungdomslägenheterna klara, och det passade mig bra att flytta dit. Jag träffade Malin på en 30-årsfest i bygdegården och hon valde sen att flytta ner hit och vi köpte Margaretas hus som vi bott i sen dec-02. Ungdomslägenheterna har gjort mycket för byn och fått många att stanna för att sen bilda familj

3. Vad är det bästa med att bo här?
Närheten till naturen och alla kompisar och deras familjer som bor nära inpå. Sen är det ju kanon att ha släkten nära också.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag började som bonndräng hos Berglund i Nässja när jag var 13år och där var jag och jobba på helger och varje sommarlov till jag var 17år. Då gick jag på skola för att bli lastbilschaufför och grävmaskinist i Eksjö, och börja då jobba hos Krister på lediga dagar. Efter skolan började jag på direkt hos Krister som lastbilschaufför och jobbade där tills aug -01. Nu jobbar jag som kabeltekninker på Relacom och lagar telekablar.

5. Vad gör du på fritiden?
Som många sett kanske så har jag inte några problem med fritidssysslor, jag håller på mycket med vårat hus och trädgård. Och nu på semestern ska jag börja isolera och klä om den sista gaveln på huset. sen har jag ett stort intresse för jeepar. Annars umgås jag med mina barn och sambo gärna med fiske eller camping ute på någon ö någonstans. Och snart börjar ju svampsäsongen.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Just nu är jag inte med i någon förening aktivt, kände att hus och familj går före just nu och att tiden inte riktigt räcker till allt. Men har suttuit med i 4H, Boung och sockenrådet. Jag ska försöka få igång 4H igen med några andra föräldrar tills nästa år då vi har många barn över sju år som kan ha lika roligt som vi hade med 4H under min uppväxt, med hajker och knep och knåp

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag hoppas att den i stort sett ser ut som idag med alla föreningar, dagis, affär och näringsliv. Att föreningar hjälps åt i byn för bättre trivsel.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Ett vindskydd för övernattning med grillplats utmed sjön eller på någon ö som man skulle nyttja när man vill och tex med minihajker om nu 4H kommer igång igen.

9.Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Det är roligt att gå in och kolla på sidan, riktigt bra jobbat.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?