Skriv in din sökning här

Ulrike Dück

Ulrike Dück

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
I Näshults socken har jag bott i 20 år. Det var i september 1991 som jag, min man Jürgen och vår dotter Lovisa flyttade från Berlin till Näshult.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?
Vi hade ett fritidshus här som vi köpte 1985 och där tillbringade vi mycket tid. Vi trivdes här i Näshult och därför flyttade vi hit.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Det bästa med att bo här är, enligt mig, att ha otroliga möjligheter att skapa sitt eget liv. Allt som man själv gör eller inte gör ger resultat.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag jobbar som egen företagare med utbildningar, allt från språkutbildningar i tyska till utbildningar inom turism. I framtiden vill jag gärna satsa på att jobba hemma på gården. 

5. Vad gör du på fritiden?
På sommaren gillar jag att bada och på vintern åker jag längfärdsskridskor. Att cykla gör jag hela året - om vädret tillåter.

6. Är du engagerad i några föreningar?.
Inte just nu. För 10 år sedan gjorde jag den senaste Näshultsfilmen för Hembygdsföreningen och sedan var jag med några år när vi startade den här hemsidan.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Att det finns människor - både fastboende, fritidshusägare och besökare - som gör Näshults socken levande. Och att vi värnar om det fantastiska som vi har tillgång till här, alla naturens resurser, miljön och människorna här i socknen som är så värdefulla.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Jag skulle gärna vilja se att sockenrådet blir ett forum där alla enskilda personer kan vara med och engagera sig och inte som idag bara föreningar. Våra samlade röster är ju viktiga vid till exempel infrastrukturella frågor som telefonnätet, kommunikationer, väghållning. Det är ingen annan som representerar oss i Vetlanda eller Jönköping.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag tycker hemsidan är en utmärkt informationssida och webbgruppen gör ett mycket bra arbete. Jag kan sakna ännu mer information om allt som händer i socknen.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?