Skriv in din sökning här

Tord Sandell

Tord Sandell

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag och min fru flyttade till Äng i oktober 2018. Innan vi flyttade till Äng så bodde vi en kort period på Trollebo gård och innan dess bodde vi i Myresjö. 

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Vi har länge letat efter en liten gård. Eftersom vi har hört att Näshult är en levande bygd så blev vi väldigt glada när vi fick veta att de förra ägarna tänkte sälja. Vi tror att Näshult är en lugn och trygg plats för våra barn att växa upp på. 

3. Vad är det bästa med att bo här?
Det bästa är att komma hem efter en dag på jobbet och känna lugnet. Det är livskvalitet att bo mitt i naturen.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag jobbar som familjebehandlare på familjecentralen i Vetlanda.

5. Vad gör du på fritiden?
Vi har två linderödssuggor med ett gäng kultingar och fler kultingar är på väg. Vi har även sju gotlandsfår som snart ska lamma. Jag renoverar huset, fixar på gården och försöker vara så mycket som möjligt ute i naturen med familjen.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Nej, inte i nuläget.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Min uppfattning är att Näshult har en god gemenskap, ett friskt föreningsliv och en fin kämparanda för att göra bygden till ett gott ställe att bo på. Om vi fortsätter i den riktningen så räcker det långt.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Vi tycker det skulle ara kul att lära känna våra grannar i socknen. Det skulle vara roligt om det fanns något forum för nyinflyttade att få kontakt med de som bor här.

På andra ställen så har man haft en happening som man kunnat anmäla sig till för att åka runt till tre hem på en kväll för att äta: förrätt, middag och efterrätt, en ny grupp av folk på varje ställe. Ett kul sätt att lära känna varandra lite. 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Jag är imponerad över att vi har en så fin hemsida. Ett väldigt bra sätt att få veta när det händer något i och runt Näshult.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?