Skriv in din sökning här

Tobias Engdahl

Tobias Engdahl

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Jag har bott i Näshult sedan nyåret 2002/2003. Innan dess bodde jag i Växjö.

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
Min fru Anna kommer här ifrån, så jag blev hitlurad...men jag trivs väldigt bra.

3. Vad är det bästa med att bo här?
Det är vackert och det känns som en trygg plats för våra barn att växa upp i. Det är också roligt att så många barnfamiljer har ploppat upp de sista åren. Sen har vi ju en fantastisk förskola också.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Jag jobbar som musiklärare på Sandsbro skola i Växjö sedan 11 år tillbaka, och sedan undervisar jag i rockmusik på Linnéuniversitet i Växjö. Eftersom musik är min stora passion i livet så är detta ett jobb jag trivs väldigt bra med.

Sen skriver jag och spelar in musik till lite olika sammanhang. Det senaste var vinjettmusiken till matprogrammet "Kryddor från Rosengård" som sändes under sommaren och hösten i TV4. (Finns att se på TV4play för den intresserade)

5. Vad gör du på fritiden?
Den ägnar jag åt familjen. Med två barn så går den mesta tiden till dem. Ibland sticker jag iväg och spelar med vårt gamla band. Jag har även alltid haft ett stort idrottsintresse, men det blir sällan av med träning nuförtiden även om det minsann skulle behövas.

6. Är du engagerad i några föreningar?
Jag är med i webbgruppen i Sockenrådet.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag hoppas att tillväxten i byn fortsätter som den gjort de senaste åren och att de hus som blir till salu kan tas över av personer (gärna yngre) som vill bo i Näshult året runt. Det vore tråkigt om även Näshult blir en av alla dessa vackra smålandsidyller som bara har invånare mellan maj och augusti.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Det är nog bra. Får man önska så skulle man ju som pendlare vilja ha en lite bättre väg till Åseda.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Eftersom jag är med i webbgruppen är jag ju inte helt objektiv i denna fråga. Men vi har mycket bra idéer kring vad vi skulle vilja göra för att utveckla sidan ytterligare. Oftast är det tyvärr tidsbristen som hindrar. Är det någon av er läsare som känner att ni har idéer och skulle vara intresserade av att vara med och utveckla Näshults hemsida så tveka inte. Hör av er till oss.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?