Skriv in din sökning här

Susanna Bjelkered, Mosingetorp

Susanna Bjelkered, Mosingetorp

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?
Vi flyttade till Mosingetorp januari -98 efter att ha bott i Farstorp i 3 år. Innan dess hade jag bott i Stockholm i 9 år, jobbat på långvård, bensinstation och sålt kontorsmaterial där. Flytten till storstan och jobben gick när jag var 18, här fanns inga jobb att få. Kommer ursprungligen från Korsberga där jag började skolan, flyttade sedan till Åsedakrokarna. 

2. Varför valde du att flytta hit /bo här?
När vi letade gård 97, var Mosingetorp bl.a. till salu och vi föll pladask för det vackra läget, avståndet till stora vägen och närheten till våra föräldrar och släkt. 

3. Vad är det bästa med att bo här?
Jag uppskattar lugnet, naturen och andan i Näshults socken. Det jag menar är hur folk umgås utöver åldersgränserna, engagerar sig och jobbar framåt mot ett gemensamt mål: att utveckla bygden och att ha trevligt ihop! 

4. Vad arbetar/har du arbetat med?
Har provat på en del, långvård, bensinstation, butikssäljare, kontorsarbete. Utbildade mig som vuxen till lärare och har jobbat med det i 13 år på Nye skola. 

5. Vad gör du på fritiden?
Vi har två hästar, ca 30 höns, trädgård, barn och hem. Gillar att greja i trädgården, pyssla/rida på min vackra häst, ta promenader och se en härlig film. 

6. Är du engagerad i några föreningar?
Är med i styrelsen för Sockenrådet. Jag tycker det är kul och viktigt att engagera sig där man bor, alla behövs men inte nödvändigtvis samtidigt.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Näshult ska vara lockade ur flera aspekter. Bra att bo och leva; då är det viktigt med kommunikation till andra orter, bredband, bra vägar, god grannsamverkan, evenemang och sammanhållning. Bra att vara turist; utveckla badet med en kafeteria av något slag, stugor eller varför inte campingplatser

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?
Håller på att försöka få till en Hönsmarknad till våren/sommaren, det är ett härligt tillfälle att köpa sig några nya kycklingar, växter och annat smått eller bara att träffa folk och ha det trevligt. Men annars tycker jag att om alla hjälper till med något, i någon förening, då drar vi åt samma håll för bygden, det är bra. 

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?
Då jag vet att hemsidan är under förändring nöjer jag mig med att säga att den blir jättebra. Det gäller att klicka runt och bekanta sig med nya sidor, då blir den bekant och det känns bra. Men, viktigt är att alla, både föreningar och privatpersoner kontaktat hemsidegruppen så nyheter, information och protokoll etc verkligen läggs upp. En hemsida måste vara aktuell och fräsch, annars blir den hopplöst ointressant, och det ansvaret bär vi alla!

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?