Skriv in din sökning här

Inger Johansson

Inger Johansson

1. Hur länge har du bott i bygden? (Var bodde du innan?)
Jag har bott i bygden sedan våren 1943, när min familj flyttade till Höghult från ett litet torp i närheten av Ösjöbol i Uppvidinge kommun.
Första kvällen i Höghult grät jag och ville flytta tillbaka, men det är nog enda gången jag velat flytta från Näshults socken.

2. Varför valde du att flytta/bo här?
Att min familj just flyttade till Höghult faller nog på ödets lott. När min far skulle torka av löddret på rakkniven, rev han av en bit av en tidning och fick då se en annons om att en gård var till salu.
Att jag sedan blivit bygden trogen är väl åtminstone delvis kärlekens förtjänst.

3. Vad är det bästa här?
I en liten socken är det större gemenskap. Alla känner alla, detta är både på ont och gott, men till allra största del bara gott, man bryr sig om varandra. Här finns skog, ängar och åkermark, en underbar fauna med stor artrikedom.

4. Vad gör du på fritiden?
Mycket fritid går till mina barnbarn, men jag hinner även att plocka bär och svamp, lösa suduko och läsa en bra bok, arbeta i trädgården och sitta i soffhörnet och brodera eller sticka.

5. Är du aktiv i några föreningar?
Jag är engagerad i centern kvinnoförbund både här hemma och i kretsen, arbetar i kyrkans olika nämnder och råd, stödmedlem i anhörigföreningen och nybliven medlem i pensionärsföreningen. Nyvald i kommundelsrådet, som arbetar för Näshult, Nye, Stenberga och Skirö.

6. Hur ofta är du inne på Näshults hemsida?
Jag är nog inne en till två gånger per månad, intressant att läsa skolelevernas berättelser.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?
Jag önskar och vill att odlingslandskapet fortsättningsvis ska vara lika öppet som det är idag. Jag hoppas att alla unga familjer som nu bor i socknen ska trivas och stanna kvar. Att det fortfarande finns barn så vi får behålla vår skola. Att alla är köptrogna vår affär, lagar bilen i Näshults bilverkstad. Att väg 125 förbättras och att vinterunderhållet görs så att man inte behöver köra på oplogade vägar när man ska till arbetet. Att någon form av kollektivtrafik finns så vi kan ta oss till Vetlanda.

8. Har du några idéer vad Sockenrådet kan arbeta med?
Jag tycker sockenrådet gör ett bra arbete idag. Fortsätt med att bevaka att den service som finns får vara kvar. Det finns underbara cykelvägar med riklig flora i vägkanterna, kanske en liten turistbroschyr som saluför vår vackra bygd.
Nästa gång tycker jag vi ska presentera ...

Tack, Inger. Det blir spännande att se vem du väljer som vi ska presentera i maj.