Skriv in din sökning här

Emilia Gren

Emilia Gren

1. Hur länge har du bott i Näshults socken, var bodde du innan?

Jag och mina döttrar, Ebba och Lily flyttade till Näshult strax innan jul för två år sedan. Vi flyttade då ifrån Alvesta där jag hade varit bosatt i ca 11 år.

2. Varför valde du att flytta hit/bo här?

Jag är född och uppvuxen i Åseda och fick en stor längtan tillbaka, närmre familjen. När jag sedan träffade min sambo, Henrik, var beslutet lätt att ta. Då han bodde i Näshult tillsammans med sina barn, Thyra och Oliver, flyttade jag och barnen hit.

3. Vad är det bästa med att bo här?

Lugnet. Närheten till naturen med dess skogar, sjöar och fantastiska promenad och löprundor som finns.

4. Vad arbetar/har du arbetat med?

Jag är för tillfället tjänstledig ifrån Svea Ekonomi där jag började arbeta när vi flyttade hit. Jag studerar till Personlig tränare och Kostrådgivare och blir klar med första delen nu till jul. Mitt mål när utbildningen är klar till våren, är att vidareutbilda mig till att även bli löpcoach.

5. Vad gör du på fritiden?

Umgås med familjen! Det blir mycket tid som tillbringas i skogen. Med lek, kojbyggen, fiske och matlagning. Och lyllos oss som har en alldeles egen guide i Henke som kan och vet det mesta om skog och natur och som lär både mig och barnen en massa. Vi älskar allihop att vara ute på äventyr i skogen. Sommar som vinter, i solsken och regn. Mycket tid läggs också på träning och då framförallt löpning som är mitt största intresse och stora passion. Det finns inget bättre än att snöra på sig löparskorna en tidig och sval vårmorgon, ge sig ut i skogen medan solen går upp och fåglarna kvittrar, magiskt! Löpning är min terapi och energikälla.

6. Är du engagerad i några föreningar?

 Nej, inte för tillfället.

7. Hur vill du att framtiden ska se ut i Näshults socken?

Jag tycker det är fantastiskt som det är och hoppas att det kommer fortsätta vara så. Det är verkligen en levande landsbygd där det händer mycket och med många grymma engagerade personer som ser till att det är just så. En mysig, varm och välkomnande plats.

8. Har du några förslag på hur socknen kan förbättras?

Nej, inte som jag tänkt på.

9. Vad tycker du om Näshults hemsida? Är det något du saknar på hemsidan?

Jag tycker det är en jättefin hemsida och kan inte komma på något jag saknar.

10. Vem tycker du ska presenteras nästa gång?