Skriv in din sökning här

Musik i sommarkväll

Datum: 25 jul 19:00

...och störst av dem är kärleken

Stenberga kyrka kl 19.00

Som far och dotter har Anna och Paul alltid misicerat tillsammans. I kvällens program så är der kärlek som är temat och utifrån detta har texter och musik valts ut. På cello, piano, sång och orgel framförs musik från olika tider och stilar, blandat med texter om det oändliga ämnet kärlek.

Anna Thorstensson blev färdig med sin utbildning vid Malmö musikhögskola 2008 och har sedan dess varit verksam som frilansmusiker - både som cellist och sångerska.Annas mångsidighet som musiker har lett henne till att spela och sjunga med flera ensembler och inom många stilar och områden som barockmusik, världsmusik. pop och föreställningar för barn.

Paul Thorstensson har verkat som kyrkomusiker fram till sin pensionering 2016. Efter många inspirerande år på småländska höglandet tillträdde han 2016 som organist och körledare i Kalmar domkyrka där han bl.a. fick möjligheten att framföra många av de kända körverken för kör och orkester och leda en omfattande körverklsamhet. Paul har också varit lärare på Oskarshamns folkhögskola och vid Geijerskolan i Ransäter, där han undervisat blivande kyrkomusiker i bl. a. liturgisk sång, piano och kördirigering.